ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ NEWSLETTER ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
logo H ηλεκτρονική ανάγνωση όπως δεν τη "διαβάσατε" ποτέ
Share |
Διαβάστε...:
  Οι τρεις κανόνες επιτυχίας στις πωλήσεις e-books  Black Crown: Το gaming στον κόσμο των εκδόσεων  Η Google στην αγορά σχολικών βιβλίων  
περισσότερα...   rss
 
 
Από το χαρτί (και όχι μόνο) στην οθόνη…
Σχεδιασμός, παραγωγή πολυμεσικού περιεχομένου και σελιδοποίηση
Συγκρότηση eBook
Περιεχόμενο στο Διαδίκτυο: Πέρα από την ιστοσελίδα
 


Χρήσιμα links

EKEBI:Παρατ/ριο Ψηφ.Βιβλίου

Εθνική Βιβλιοθήκη (ψηφιακά)

Ψηφ. Βιβλιοθήκη Βουλής

Ανέμη-Ψηφ. Βιβλ. Παν.Κρήτης

Ψηφ. Συλλογές Ε.Λ.Ι.Α

Ψηφ. Βιβλιοθήκη Ίδρ.Ευγενίδου

Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού

 
Βρίσκεστε εδώ: Υπηρεσίες multiimedia / Περιεχόμενο στο Διαδίκτυο: Πέρα από την ιστοσελίδα

Περίληψη Άρθρων...

Αξιοποίηση του Internet

Πολλές εταιρείες, αλλά και επαγγελματίες, βρίσκονται μπροστά στο πρόβλημα της συσσώρευσης ηλεκτρονικού υλικού που παράγεται κατά τη διάρκεια της παραγωγικής τους λειτουργίας και το οποίο δεν μπορούν να αξιοποιήσουν αντίστοιχα.

Άλλες πάλι, λόγω της έλλειψης τεχνογνωσίας ή πόρων, αποφεύγουν να παράξουν ηλεκτρονικά υλικά γιατί βρίσκονται σε αδυναμία να τα διακινήσουν στους συνεργάτες τους, μαζί με την ανάλογη υποστήριξη.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι η αποτύπωση με φωτογραφίες ή video χώρων και δράσεων, που απαιτείται από τους ελεγκτές καταστημάτων λιανικής (merchandising), τους μηχανικούς που επιβλέπουν τεχνικά έργα ή διαδικασίες παραγωγής, τους εργαζόμενους  σε τμήματα marketing, πωλήσεων κλπ.

Η καταφυγή σε διανομή με email πρακτικά αποκλείεται λόγω μεγάλου όγκου. Στην περίπτωση λοιπόν που το ηλεκτρονικό περιεχόμενο δεν είναι απόρρητο, το Internet μπορεί να προσφέρει λύση με την χρήση των εξής υπηρεσιών:

Απογραφή της ποικιλίας του ηλεκτρονικού περιεχομένου

Αναλυτές της eAnagnosis απογράφουν το ηλεκτρονικό υλικό που υπάρχει στο συγκεκριμένο φορέα και το κατατάσσουν με κριτήρια όπως:

Το format,
Το μέγεθος,
Η κρισιμότητα,
Η συχνότητα προσαρμογής του,
Οι ανάγκες διανομής,
Οι τρόποι ανάγνωσης,
Η διαβαθμισμένη πρόσβαση.

Στη συνέχεια επιλέγονται οι μέθοδοι παραγωγής του υλικού, αποθήκευσης, διακίνησης και προβολής.

Σχεδιασμός αυτοματισμών παραγωγής και διακίνησης

Το πιο κρίσιμο ζήτημα στη διαχείριση ηλεκτρονικού υλικού είναι η αντιμετώπιση του μεγάλου όγκου του που επιβαρύνει σημαντικά το χρόνο εργασίας. Αυτός είναι και ο πιο σοβαρός λόγος που αποτρέπει πολλούς φορείς από την αξιοποίησή του.

Η eAnagnosis έχει επενδύσει σημαντικά στον σχεδιασμό του αυτοματισμού όλων των σχετικών διαδικασιών, ώστε η διαχείριση του ηλεκτρονικού υλικού να εντάσσεται ομαλά στη ροή των εργασιών κάθε παραγωγικού φορέα.

Τα υλικά μεταφέρονται, αποθηκεύονται και ανακαλούνται από χώρους στο Internet που προσφέρουν δωρεάν ή πολύ φθηνή αποθήκευση και ανάκληση.

Η εξειδίκευση στις επί μέρους ανάγκες κάθε επιχείρησης πραγματοποιείται στη βάση της ανάλυσης των αναγκών που έχει προηγηθεί.

Κατασκευή λογισμικού αξιοποίησης

Πρόκειται για τον παράγοντα που επιβαρύνει με το μεγαλύτερο κόστος οποιοδήποτε έργο διαχείρισης ηλεκτρονικού περιεχομένου.

Πιστεύουμε ότι η λύση της eAnagnosis είναι η πιο συμφέρουσα.

Στηρίζεται στον eAnagnosis Viewer, ο οποίος έχει κατασκευαστεί με τη δυνατότητα προσαρμογής του σε διαφορετικές ανάγκες. Τα επί μέρους προγράμματα ανάκλησης και προβολής των υλικών έχουν δοκιμασθεί σε πολύ μεγάλο αριθμό χρηστών και βρίσκονται στην διάθεση  των ενδιαφερομένων από την έναρξη κιόλας του έργου, περιορίζοντας στο ελάχιστο την πρόσθετη εργασία.

Δυνατότητες ενσωμάτωσης σε υπάρχον site

Αν το ηλεκτρονικό περιεχόμενο είναι συμβατό με το θέμα υπάρχοντος site και δεν υπάρχει ζήτημα εμπιστευτικότητας, μπορεί να επιλεγεί η λύση της ενσωμάτωσής του σε αυτό.

Οι δύο λύσεις,  πρόσβαση με χρήση λογισμικού στηριγμένου στον eAnagnosis Viewer ή ενσωμάτωση σε υπάρχον site εξασφαλίζουν όλες τις διευκολύνσεις για την αξιοποίηση του ηλεκτρονικού περιεχομένου από τους χρήστες.


footer splitter
                 
 
Marginalia
arrows Πού απευθύνεται
 
Ηλεκτρονική Ανάγνωση
arrows Eξελίξεις
arrows Θέσεις, Απόψεις, Συνεντεύξεις
arrows Τα eBooks και οι συντελεστές τους
arrows Οι συσκευές ανάγνωσης και το λογισμικό τους
arrows Η Αλίκη στο Σχολείο των Προκλήσεων (υλικά)
arrows Επιληψία, Αγάπη μου (υλικά)
 
Υπηρεσίες multiimedia
arrows Από το χαρτί (και όχι μόνο) στην οθόνη…
arrows Σχεδιασμός, παραγωγή πολυμεσικού περιεχομένου και σελιδοποίηση
arrows Συγκρότηση eBook
arrows Περιεχόμενο στο Διαδίκτυο: Πέρα από την ιστοσελίδα
footer bot