ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ NEWSLETTER ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
logo H ηλεκτρονική ανάγνωση όπως δεν τη "διαβάσατε" ποτέ
Share |
Διαβάστε...:
  Οι τρεις κανόνες επιτυχίας στις πωλήσεις e-books  Black Crown: Το gaming στον κόσμο των εκδόσεων  Η Google στην αγορά σχολικών βιβλίων  
περισσότερα...   rss
 
 
Eξελίξεις
Θέσεις, Απόψεις, Συνεντεύξεις
Τα eBooks και οι συντελεστές τους
Οι συσκευές ανάγνωσης και το λογισμικό τους
Η Αλίκη στο Σχολείο των Προκλήσεων (υλικά)
Επιληψία, Αγάπη μου (υλικά)
 


Χρήσιμα links

EKEBI:Παρατ/ριο Ψηφ.Βιβλίου

Εθνική Βιβλιοθήκη (ψηφιακά)

Ψηφ. Βιβλιοθήκη Βουλής

Ανέμη-Ψηφ. Βιβλ. Παν.Κρήτης

Ψηφ. Συλλογές Ε.Λ.Ι.Α

Ψηφ. Βιβλιοθήκη Ίδρ.Ευγενίδου

Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού

 
Βρίσκεστε εδώ: Ηλεκτρονική Ανάγνωση / Eξελίξεις / 6η Παγκόσμια Διαδικτυακή Έκθεση Ηλεκτρονικών Βιβλίων
Επιστροφή Εκτύπωση
 

6η Παγκόσμια Διαδικτυακή Έκθεση Ηλεκτρονικών Βιβλίων

   
Από τις 4 Ιουλίου έως τις 4 Αυγούστου μπορείτε να “επισκέπτεστε” διαδικτυακά την 6η Παγκόσμια Έκθεση Ηλεκτρονικών Βιβλίων (World eBook Fair 2011) στη διεύθυνση http://worldebookfair.org.

Η έκθεση οργανώνεται από την World Public Library Association (Διεθνής Ένωση των Δημόσιων Βιβλιοθηκών), έναν οργανισμό που ιδρύθηκε το 1996 και συστήνεται ως "ο μεγαλύτερος πάροχος ψηφιακών τίτλων στον κόσμο".

Στις επιδιώξεις της World Public Library Association είναι η διάδοση κλασικών λογοτεχνικών έργων, περιοδικών, βιβλιογραφιών, εγκυκλοπαιδειών, λεξικών και έργων αναφοράς, σε διάφορες γλώσσες και χώρες σε όλο τον κόσμο. Οι πρωτοβουλίες της απευθύνονται στο κοινό, στους φοιτητές και τους εκπαιδευτικούς, ενώ ένα σημαντικό τμήμα τους αφορούν την καταπολέμηση του αναλφαβητισμού. Παρέχει είτε πλήρως ανοιχτή πρόσβαση είτε πρόσβαση με εγγραφή μέλους προς μεγάλες συλλογές ψηφιακών τεκμηρίων και on-line εγγράφων, και μια ποικιλία υπηρεσιών και πηγών που υποστηρίζουν και ενδυναμώνουν το εκπαιδευτικό σύστημα, από τις πολύ μικρές τάξεις έως και το πανεπιστήμιο.

Η φετινή έκθεση θα παρέχει δωρεάν πρόσβαση σε περισσότερους από 6,5 εκατομμύρια τίτλους ηλεκτρονικών βιβλίων. Στους καταλόγους των προηγούμενων χρόνων έχουν ήδη προστεθεί περισσότεροι από ένα εκατομμύριο νέοι τίτλοι, ενώ κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα προστεθούν ακόμα 50.000.

Τους ψηφιακούς τίτλους θα συνεισφέρουν στη φετινή έκθεση η ψηφιακή βιβλιοθήκη "The Internet Archive" (πάνω από τρία εκατομμύρια βιβλία), η World Public Library (Διεθνής Ένωση Δημοσίων Βιβλιοθηκών, με περισσότερα από δύο εκατομμύρια βιβλία), η πλατφόρμα Wattpad (με περισσότερα από 1,6 εκατομμύρια σύγχρονα ebooks), το Project Gutenberg (με 75.000 κλασικά eBooks σε πολλές μορφές αρχείων), το International Music Score Library Project (με περισσότερα από 80.000 μουσικά αρχεία), καθώς και πολλές ιστοσελίδες με ebooks.

Μέσω του δικτυακού τόπου της έκθεσης θα προσφέρονται επίσης προγράμματα απαραίτητα για την ανάγνωση των ebooks σε κινητά τηλέφωνα, MP3 players, PDA's, iPods.

Πηγή: Παρατηρητήριο Ψηφιακού Βιβλίου του ΕΚΕΒΙ, http://worldlibrary.net


footer splitter
                 
 
Marginalia
arrows Πού απευθύνεται
 
Ηλεκτρονική Ανάγνωση
arrows Eξελίξεις
arrows Θέσεις, Απόψεις, Συνεντεύξεις
arrows Τα eBooks και οι συντελεστές τους
arrows Οι συσκευές ανάγνωσης και το λογισμικό τους
arrows Η Αλίκη στο Σχολείο των Προκλήσεων (υλικά)
arrows Επιληψία, Αγάπη μου (υλικά)
 
Υπηρεσίες multiimedia
arrows Από το χαρτί (και όχι μόνο) στην οθόνη…
arrows Σχεδιασμός, παραγωγή πολυμεσικού περιεχομένου και σελιδοποίηση
arrows Συγκρότηση eBook
arrows Περιεχόμενο στο Διαδίκτυο: Πέρα από την ιστοσελίδα
footer bot