ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ NEWSLETTER ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
logo H ηλεκτρονική ανάγνωση όπως δεν τη "διαβάσατε" ποτέ
Share |
Διαβάστε...:
  Οι τρεις κανόνες επιτυχίας στις πωλήσεις e-books  Black Crown: Το gaming στον κόσμο των εκδόσεων  Η Google στην αγορά σχολικών βιβλίων  
περισσότερα...   rss
 
 
Eξελίξεις
Θέσεις, Απόψεις, Συνεντεύξεις
Τα eBooks και οι συντελεστές τους
Οι συσκευές ανάγνωσης και το λογισμικό τους
Η Αλίκη στο Σχολείο των Προκλήσεων (υλικά)
Επιληψία, Αγάπη μου (υλικά)
 


Χρήσιμα links

EKEBI:Παρατ/ριο Ψηφ.Βιβλίου

Εθνική Βιβλιοθήκη (ψηφιακά)

Ψηφ. Βιβλιοθήκη Βουλής

Ανέμη-Ψηφ. Βιβλ. Παν.Κρήτης

Ψηφ. Συλλογές Ε.Λ.Ι.Α

Ψηφ. Βιβλιοθήκη Ίδρ.Ευγενίδου

Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού

 
Βρίσκεστε εδώ: Ηλεκτρονική Ανάγνωση / Eξελίξεις / Ψηφιακές αναγγελίες στο θολό τοπίο των σχολικών βιβλίων
Επιστροφή Εκτύπωση
 

Ψηφιακές αναγγελίες στο θολό τοπίο των σχολικών βιβλίων

   
Αρκετές πρωτοβουλίες για τα ψηφιακά σχολικά βιβλία έχει αναγγείλει το υπουργείο Παιδείας για τη φετινή σχολική χρονιά. Την ίδια στιγμή όμως, όπως δήλωσε η ίδια η υπουργός, στόχος είναι στην έναρξη της σχολικής περιόδου να έχουν παραδοθεί όλα τα βασικά βιβλία και το επόμενο 20ήμερο να παραδοθούν τα υπόλοιπα τεύχη, που δεν είναι αναγκαία για την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Όσον αφορά στα ψηφιακά βιβλία οι επιδιώξεις του υπουργείου σχετίζονται με τις διαδικτυακές πλατφόρμες “Ψηφιακό Σχολείο” και “Ψηφιακά Εκπαιδευτικά Βοηθήματα για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις”.

Στην πλατφόρμα του Ψηφιακού Σχολείου http://digitalschool.minedu.gov.gr, η οποία έχει δεχθεί 340 χιλιάδες επισκέψεις από την έναρξη της λειτουργίας της θα έχουν ενσωματωθεί 140 σχολικά βιβλία όλων των τάξεων από το Δημοτικό μέχρι και το Λύκειο σε μορφή html έως τις 10/09/2011.  Επίσης 20 βιβλία (τα σχολικά βιβλία της Β’ Γυμνασίου και της Α’ Λυκείου) θα είναι πλήρως εμπλουτισμένα με διαδραστικά πολυμέσα, ενώ όλα τα βιβλία του Γυμνασίου θα περιλαμβάνουν και συνδέσμους με λήμματα της ελληνικής Βικιπαιδεία (http://el.wikipedia.org).

Στην πλατφόρμα των Ψηφιακών Εκπαιδευτικών Βοηθημάτων για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις http://www.study4exams.gr, η οποία έχει δεχθεί 380 χιλιάδες επισκέψεις μέχρι στιγμής, θα υπάρχει αναρτημένο πλήρες υλικό για τα εξής μαθήματα: α) Αρχαία Ελληνικά, β) Φυσική θετικής και τεχνολογικής κατεύθυνσης, γ) Μαθηματικά θετικής και τεχνολογικής κατεύθυνσης, δ) Μαθηματικά Γενικής Παιδείας, ε) Βιολογία και στ) Λατινικά έως το τέλος Σεπτεμβρίου, Παράλληλα, θα ενεργοποιηθεί η υπηρεσία του Καθηγητή-Συμβούλου στην πλατφόρμα, που θα αποστέλλει ηλεκτρονικά στους μαθητές απαντήσεις σχετικά με απορίες τους.

Τα βήματα αυτά είναι σίγουρα θετικά, αλλά σίγουρα δεν αλλάζουν το θολό τοπίο της σχολικής εκπαίδευσης. Η καθυστέρηση στην εκτύπωση των βιβλίων οφείλεται κυρίως στα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ΟΕΔΒ (ο οποίος είναι ένας από τους οργανισμούς του δημοσίου που καταργείται και ενσωματώνεται στο ΙΤΥ). Είναι σίγουρο ότι το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με τα κενά στις θέσεις των εκπαιδευτικών (εξαιτίας των λιγότερων διορισμών και των πολλών αιτήσεων συνταξιοδότησης) θα δημιουργήσουν αρκετά προβλήματα στη λειτουργία των σχολείων.


footer splitter
                 
 
Marginalia
arrows Πού απευθύνεται
 
Ηλεκτρονική Ανάγνωση
arrows Eξελίξεις
arrows Θέσεις, Απόψεις, Συνεντεύξεις
arrows Τα eBooks και οι συντελεστές τους
arrows Οι συσκευές ανάγνωσης και το λογισμικό τους
arrows Η Αλίκη στο Σχολείο των Προκλήσεων (υλικά)
arrows Επιληψία, Αγάπη μου (υλικά)
 
Υπηρεσίες multiimedia
arrows Από το χαρτί (και όχι μόνο) στην οθόνη…
arrows Σχεδιασμός, παραγωγή πολυμεσικού περιεχομένου και σελιδοποίηση
arrows Συγκρότηση eBook
arrows Περιεχόμενο στο Διαδίκτυο: Πέρα από την ιστοσελίδα
footer bot