ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ NEWSLETTER ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
logo H ηλεκτρονική ανάγνωση όπως δεν τη "διαβάσατε" ποτέ
Share |
Διαβάστε...:
  Οι τρεις κανόνες επιτυχίας στις πωλήσεις e-books  Black Crown: Το gaming στον κόσμο των εκδόσεων  Η Google στην αγορά σχολικών βιβλίων  
περισσότερα...   rss
 
 
Eξελίξεις
Θέσεις, Απόψεις, Συνεντεύξεις
Τα eBooks και οι συντελεστές τους
Οι συσκευές ανάγνωσης και το λογισμικό τους
Η Αλίκη στο Σχολείο των Προκλήσεων (υλικά)
Επιληψία, Αγάπη μου (υλικά)
 


Χρήσιμα links

EKEBI:Παρατ/ριο Ψηφ.Βιβλίου

Εθνική Βιβλιοθήκη (ψηφιακά)

Ψηφ. Βιβλιοθήκη Βουλής

Ανέμη-Ψηφ. Βιβλ. Παν.Κρήτης

Ψηφ. Συλλογές Ε.Λ.Ι.Α

Ψηφ. Βιβλιοθήκη Ίδρ.Ευγενίδου

Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού

 
Βρίσκεστε εδώ: Ηλεκτρονική Ανάγνωση / Eξελίξεις / Ενιαία πλατφόρμα δημιουργίας και διάθεσης ηλεκτρονικών συγγραμμάτων και βοηθημάτων
Επιστροφή Εκτύπωση
 

Ενιαία πλατφόρμα δημιουργίας και διάθεσης ηλεκτρονικών συγγραμμάτων και βοηθημάτων

   
Ένα σημαντικό έργο που αφορά στη δημιουργία ενιαίας πλατφόρμας δημιουργίας και διάθεσης ηλεκτρονικών συγγραμμάτων και βοηθημάτων προκηρύχθηκε πρόσφατα από το υπουργείο Ανάπτυξης. Το έργο βρίσκεται υπό την εποπτεία του Υπουργείου Παιδείας (Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος "Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση") και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του ΕΣΠΑ.

Η υποβολή των αιτήσεων ξεκίνησε στις 2 Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 2 Δεκεμβρίου και θα αφορά στη χρηματοδότηση τουλάχιστον 2.000 ηλεκτρονικών ακαδημαϊκών συγγραμμάτων και βοηθημάτων επί αντικειμένων που αποτελούν τρέχοντα μαθήματα των ελληνικών ΑΕΙ.

Τα νέα ηλεκτρονικά συγγράμματα θα δημιουργηθούν κατευθείαν σε ηλεκτρονική μορφή, χωρίς προηγούμενη έντυπη έκδοση (e-born), και θα καλύπτουν όσο δυνατόν περισσότερες επιστημονικές περιοχές. Τα νέα e-books θα δημιουργηθούν από ακαδημαϊκούς και μπορεί να έχουν ως πηγή το επιστημονικό υλικό των πανεπιστημιακών σημειώσεων ή να αποτελούν νέες προσπάθειες των διδασκόντων.

Ακόμα μπορεί να μετατραπούν σε ηλεκτρονική μορφή έντυπα συγγράμματα τα οποία ήδη κυκλοφορούν. Η κατηγορία αυτή υποδιαιρείται σε δυο ακόμα επίπεδα, δηλαδή τις περιπτώσεις όπου υπάρχει το πρωτογενές υλικό σε ηλεκτρονική μορφή, και σε αυτές που η μόνη πηγή περιεχομένου είναι η έντυπη έκδοση.

Τα νέα ψηφιακά συγγράμματα που πρόκειται να δημιουργηθούν θα ακολουθούν τα διεθνή ανοιχτά πρότυπα, και θα διατίθενται ελεύθερα μέσα από το διαδίκτυο προς όλους τους ενδιαφερόμενους, σε μορφή υποστηρίξιμη από υπολογιστές ή iPad καθώς και οποιαδήποτε άλλη ψηφιακή μορφή (e-book, CD-ROM, κλπ.).

Οι τεχνικές προδιαγραφές θα καθοριστούν από το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ Α.Ε.), το οποίο θα δημιουργήσει και τις υποδομές υποστήριξης. Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών (ΣΕΑΒ) θα οργανώσει τις διαδικασίες υποβολής και αξιολόγησης των προτάσεων των δημιουργών, με στόχο τη δημιουργία ηλεκτρονικών βιβλίων υψηλής ποιότητας.


footer splitter
                 
 
Marginalia
arrows Πού απευθύνεται
 
Ηλεκτρονική Ανάγνωση
arrows Eξελίξεις
arrows Θέσεις, Απόψεις, Συνεντεύξεις
arrows Τα eBooks και οι συντελεστές τους
arrows Οι συσκευές ανάγνωσης και το λογισμικό τους
arrows Η Αλίκη στο Σχολείο των Προκλήσεων (υλικά)
arrows Επιληψία, Αγάπη μου (υλικά)
 
Υπηρεσίες multiimedia
arrows Από το χαρτί (και όχι μόνο) στην οθόνη…
arrows Σχεδιασμός, παραγωγή πολυμεσικού περιεχομένου και σελιδοποίηση
arrows Συγκρότηση eBook
arrows Περιεχόμενο στο Διαδίκτυο: Πέρα από την ιστοσελίδα
footer bot