ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ NEWSLETTER ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
logo H ηλεκτρονική ανάγνωση όπως δεν τη "διαβάσατε" ποτέ
Share |
Διαβάστε...:
  Οι τρεις κανόνες επιτυχίας στις πωλήσεις e-books  Black Crown: Το gaming στον κόσμο των εκδόσεων  Η Google στην αγορά σχολικών βιβλίων  
περισσότερα...   rss
 
 
Eξελίξεις
Θέσεις, Απόψεις, Συνεντεύξεις
Τα eBooks και οι συντελεστές τους
Οι συσκευές ανάγνωσης και το λογισμικό τους
Η Αλίκη στο Σχολείο των Προκλήσεων (υλικά)
Επιληψία, Αγάπη μου (υλικά)
 


Χρήσιμα links

EKEBI:Παρατ/ριο Ψηφ.Βιβλίου

Εθνική Βιβλιοθήκη (ψηφιακά)

Ψηφ. Βιβλιοθήκη Βουλής

Ανέμη-Ψηφ. Βιβλ. Παν.Κρήτης

Ψηφ. Συλλογές Ε.Λ.Ι.Α

Ψηφ. Βιβλιοθήκη Ίδρ.Ευγενίδου

Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού

 
Βρίσκεστε εδώ: Ηλεκτρονική Ανάγνωση / Eξελίξεις / Ραγδαία αύξηση της παραγωγής ebooks στις αγγλόφωνες χώρες
Επιστροφή Εκτύπωση
 

Ραγδαία αύξηση της παραγωγής ebooks στις αγγλόφωνες χώρες

   
Ένας στους πέντε εκδότες στις αγγλόφωνες χώρες κερδίζει σήμερα περισσότερο από 10% των εσόδων του από τα e-books, ενώ η συγκριτική θέση της Amazon έχει φθίνουσα τάση, ακόμη και αν τα έσοδά της από τα e-books συνεχίζουν να αυξάνονται.
Αυτό είναι το βασικό συμπέρασμα της τρίτης ετήσιας έρευνας της εταιρείας Aptara για τα e-books και την επίδρασή τους στο χώρο των εκδόσεων.

Η έρευνα αντιπροσωπεύει περισσότερους από 1.300 εκδότες βιβλίων από τον εμπορικό χώρο, την εκπαιδευτική και επαγγελματική εκδοτική αγορά. Το συντριπτικό ποσοστό των εκδοτών που συμμετείχαν στην έρευνα αντιπροσωπεύει αγγλόφωνες χώρες, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών (70%), της Μεγάλης Βρετανίας (8%), του Καναδά (3%) και της Αυστραλίας (3%).

Η μεγάλη πλειοψηφία των εκδοτών βιβλίων (85%), σε όλους τους τομείς αγοράς, παράγουν και έντυπες και ηλεκτρονικές εκδόσεις. Οι κύριες αιτίες που οδηγούν στην παραγωγή e-books σε όλους τους τομείς της εκδοτικής αγοράς είναι σύμφωνα με την έρευνα "τα αυξημένα έσοδα" (42%) και "η αυξανόμενη ζήτηση" (36%). ΠαρΆ όλα αυτά, δύο στους τρεις εκδότες ηλεκτρονικών βιβλίων ακόμα δεν έχουν μετατρέψει την πλειοψηφία των παλιών, έντυπων τίτλων τους σε ψηφιακούς.

Η έρευνα ανέδειξε ότι την κινητήρια δύναμη στην αγορά των e-books αποτελούν κυρίως οι εμπορικοί εκδότες (trade publishers), αφού προσαρμόζονται "με ταχύτερο ρυθμό από ότι οι υπόλοιποι εκδότες". Το ποσοστό των εμπορικών εκδοτών που παράγουν e-books έχει ανέλθει από 50% στο 76%, μέσα σε δύο χρόνια. Στην πραγματικότητα, μόνο 6% των εμπορικών εκδοτών δήλωσαν ότι δεν σχεδιάζουν να παράξουν e-books, σημειώνοντας τη χαμηλότερη αναλογία μεταξύ των διαφορετικού τύπου εκδοτών και μείωση κατά 17% σε σύγκριση με την προηγούμενη έρευνα της Aptara.

Η έρευνα έδειξε επίσης ότι οι εμπορικοί εκδότες πλησιάζουν τους συναδέλφους τους των υπόλοιπων κατηγοριών, όσον αφορά το ποσοστό των εσόδων τους από τα e-books, με το 20% από αυτούς να δηλώνουν ότι οι πωλήσεις e-books τους ξεπερνούν το 10%, με μόνους αντιπάλους τις ακαδημαϊκές και τις επιχειρηματικές εκδόσεις.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η Amazon.com αποτελεί τη μεγαλύτερη πηγή προέλευσης των πωλήσεων σύμφωνα με το 56% των εμπορικών εκδοτών, και το 38% όλων των εκδοτών, με τις ιστοσελίδες τους να βρίσκονται στη δεύτερη θέση. Η Apple, οι Barnes & Noble και η Kobo  ταξινομήθηκαν πολύ χαμηλότερα στη λίστα, με μόλις 2% αύξηση για το Apple iBookstore και 1% για το Nook και την Kobo. Ενώ το 56% των εμπορικών εκδοτών δήλωσε πως η Amazon αποτελεί τη μεγαλύτερη πηγή προέλευσης των πωλήσεών τους, μόνο το 20% απΆ αυτούς δήλωσαν ότι η εταιρεία αντιπροσωπεύει το πιο επιθυμητό κανάλι διανομής. Σύμφωνα με την Aptara, η Amazon εξουσιάζει ακόμα τη διανομή σε όλους τους τομείς της εκδοτικής αγοράς, αλλά με μια σταθερά μειούμενη διαφορά. Ενώ οι Barnes & Noble αποτελούσαν το δεύτερο πιο δημοφιλές κανάλι διανομής για τους εμπορικούς εκδότες, η άποψή τους για τον βαθμό επίδρασής του στα κέρδη των εμπορικών εκδοτών ήταν ότι ήταν αμελητέος (1%).


Πηγή: Παρατηρητήριο Ψηφιακού Βιβλίου του ΕΚΕΒΙ
footer splitter
                 
 
Marginalia
arrows Πού απευθύνεται
 
Ηλεκτρονική Ανάγνωση
arrows Eξελίξεις
arrows Θέσεις, Απόψεις, Συνεντεύξεις
arrows Τα eBooks και οι συντελεστές τους
arrows Οι συσκευές ανάγνωσης και το λογισμικό τους
arrows Η Αλίκη στο Σχολείο των Προκλήσεων (υλικά)
arrows Επιληψία, Αγάπη μου (υλικά)
 
Υπηρεσίες multiimedia
arrows Από το χαρτί (και όχι μόνο) στην οθόνη…
arrows Σχεδιασμός, παραγωγή πολυμεσικού περιεχομένου και σελιδοποίηση
arrows Συγκρότηση eBook
arrows Περιεχόμενο στο Διαδίκτυο: Πέρα από την ιστοσελίδα
footer bot