ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ NEWSLETTER ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
logo H ηλεκτρονική ανάγνωση όπως δεν τη "διαβάσατε" ποτέ
Share |
Διαβάστε...:
  Οι τρεις κανόνες επιτυχίας στις πωλήσεις e-books  Black Crown: Το gaming στον κόσμο των εκδόσεων  Η Google στην αγορά σχολικών βιβλίων  
περισσότερα...   rss
 
 
Eξελίξεις
Θέσεις, Απόψεις, Συνεντεύξεις
Τα eBooks και οι συντελεστές τους
Οι συσκευές ανάγνωσης και το λογισμικό τους
Η Αλίκη στο Σχολείο των Προκλήσεων (υλικά)
Επιληψία, Αγάπη μου (υλικά)
 


Χρήσιμα links

EKEBI:Παρατ/ριο Ψηφ.Βιβλίου

Εθνική Βιβλιοθήκη (ψηφιακά)

Ψηφ. Βιβλιοθήκη Βουλής

Ανέμη-Ψηφ. Βιβλ. Παν.Κρήτης

Ψηφ. Συλλογές Ε.Λ.Ι.Α

Ψηφ. Βιβλιοθήκη Ίδρ.Ευγενίδου

Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού

 
Βρίσκεστε εδώ: Ηλεκτρονική Ανάγνωση / Eξελίξεις / Νέα, ανανεωμένη ιστοσελίδα της Europeana
Επιστροφή Εκτύπωση
 

Νέα, ανανεωμένη ιστοσελίδα της Europeana

   
Η Europeana, η Ευρωπαϊκή Ψηφιακή Βιβλιοθήκη, απέκτησε νέα εμφάνιση, ενώ βελτιώθηκε αρκετά και η λειτουργικότητά της. Όπως έχουμε γράψει, στόχος της Europeana είναι η συσσώρευση ψηφιακού περιεχομένου που θα αφορά κάθε είδους τεκμήριο από τις κρατικές-κυβερνητικές υπηρεσίες, τις βιβλιοθήκες (εθνικές και περιφερειακές), αλλά και τα μουσεία και άλλους πολιτιστικούς και εκπαιδευτικούς οργανισμούς των 28 χωρών που συμμετέχουν στο έργο έως τώρα. Μέχρι σήμερα συγκεντρώνει περίπου 19 εκατομμύρια ψηφιοποιημένα ντοκουμέντα, που προέρχονται είτε από εθνικούς αποθέτες είτε από πανευρωπαϊκές σελίδες.

Η ανανεωμένη σελίδα της Europeana δίνει στο χρήστη περισσότερες δυνατότητες για να εξερευνήσει το υλικό της, τόσο με τη βελτίωση του εργαλείου αναζήτησης, όσο και με το κεντρικό καρουσέλ με προτεινόμενες εικόνες και αντικείμενα. Επίσης παρουσιάζονται αναρτήσεις από το blog της Europeana, ενώ προτείνονται και αντικείμενα γύρω από τα οποία εμφανίζεται δραστηριότητα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook αλλά και γενικότερα στο διαδίκτυο.

Η ανανεωμένη Europeana προσφέρει τη δυνατότητα της εξειδικευμένης αναζήτησης, ειδικά για βιβλία, εικόνες και βίντεο, τα οποία είναι ελεύθερα πνευματικών δικαιωμάτων και μπορούν να χρησιμοποιηθούν ελεύθερα. Τα ντοκουμέντα χωρίς πνευματικά δικαιώματα υπολογίζονται σε μισό εκατομμύριο και μπορούν να ενσωματωθούν εύκολα σε ιστοσελίδα και blog στο Ίντερνετ ή να αποθηκευτούν στον υπολογιστή. Τα περισσότερα “ελεύθερα” αντικείμενα προέρχονται από τη Νορβηγία, την Πολωνία, τη Σλοβακία, τη Σουηδία και τη Γερμανία.Επίσης  έχει δημιουργηθεί ειδική έκδοση της ιστοσελίδας που είναι πιο φιλική για τους κατόχους συσκευών με οθόνες αφής υποστήριξης, δηλαδή για τους κατόχους iPad ή συσκευών με λειτουργικό Android (κινητά ή tablet PC).

Έχει ενσωματωθεί επίσης αυτόματη μετάφραση σε 37 γλώσσες. Αν και η ελληνική γλώσσα είναι διαθέσιμη ως γλώσσα περιήγησης, πολλά τμήματα της Europeana δεν είναι διαθέσιμα στα ελληνικά, ακόμα και αν αφορούν ντοκουμέντα που προέρχονται από την Ελλάδα.
footer splitter
                 
 
Marginalia
arrows Πού απευθύνεται
 
Ηλεκτρονική Ανάγνωση
arrows Eξελίξεις
arrows Θέσεις, Απόψεις, Συνεντεύξεις
arrows Τα eBooks και οι συντελεστές τους
arrows Οι συσκευές ανάγνωσης και το λογισμικό τους
arrows Η Αλίκη στο Σχολείο των Προκλήσεων (υλικά)
arrows Επιληψία, Αγάπη μου (υλικά)
 
Υπηρεσίες multiimedia
arrows Από το χαρτί (και όχι μόνο) στην οθόνη…
arrows Σχεδιασμός, παραγωγή πολυμεσικού περιεχομένου και σελιδοποίηση
arrows Συγκρότηση eBook
arrows Περιεχόμενο στο Διαδίκτυο: Πέρα από την ιστοσελίδα
footer bot