ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ NEWSLETTER ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
logo H ηλεκτρονική ανάγνωση όπως δεν τη "διαβάσατε" ποτέ
Share |
Διαβάστε...:
  Οι τρεις κανόνες επιτυχίας στις πωλήσεις e-books  Black Crown: Το gaming στον κόσμο των εκδόσεων  Η Google στην αγορά σχολικών βιβλίων  
περισσότερα...   rss
 
 
Eξελίξεις
Θέσεις, Απόψεις, Συνεντεύξεις
Τα eBooks και οι συντελεστές τους
Οι συσκευές ανάγνωσης και το λογισμικό τους
Η Αλίκη στο Σχολείο των Προκλήσεων (υλικά)
Επιληψία, Αγάπη μου (υλικά)
 


Χρήσιμα links

EKEBI:Παρατ/ριο Ψηφ.Βιβλίου

Εθνική Βιβλιοθήκη (ψηφιακά)

Ψηφ. Βιβλιοθήκη Βουλής

Ανέμη-Ψηφ. Βιβλ. Παν.Κρήτης

Ψηφ. Συλλογές Ε.Λ.Ι.Α

Ψηφ. Βιβλιοθήκη Ίδρ.Ευγενίδου

Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού

 
Βρίσκεστε εδώ: Ηλεκτρονική Ανάγνωση / Eξελίξεις / Νέα μοντέλα διακίνησης βιβλίων μέσω του print-on-demand
Επιστροφή Εκτύπωση
 

Νέα μοντέλα διακίνησης βιβλίων μέσω του print-on-demand

   
Ο όμιλος Ingram Content Group, μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες διακίνησης -φυσικών και ψηφιακών- βιβλίων και πάροχος υπηρεσιών εκτύπωσης-κατ' απαίτηση (print-on-demand) στις ΗΠΑ, εγκαινίασε τον προηγούμενο μήνα το πρόγραμμα Global Connect, που αφορά στη διακίνηση περιεχομένου και έχει στόχο να συντονίσει μεταξύ τους τα δίκτυα διανομής και εκτύπωσης σε όλο τον κόσμο (συμπεριλαμβανομένων των εγκαταστάσεών του στις ΗΠΑ, τη Μ. Βρετανία, τη Γαλλία και την Αυστραλία).

Όπως δήλωσε ο Skip Prichard, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Ingram Content Group: "Η διάλυση της αλυσίδας βιβλιοπωλείων Borders ανησύχησε πολλούς εκδότες. Με τις πωλήσεις τους να μειώνονται όλο και περισσότερο στην εγχώρια αγορά, ψάχνουν τρόπο να τις αυξήσουν σε διεθνές κυρίως επίπεδο".

Ο Ingram υποστηρίζει ότι το πρόγραμμα αποτελεί κάτι περισσότερο από ένα δίκτυο υπηρεσιών εκτύπωσης. "Παρευρισκόμαστε σε πολλά συνέδρια στα οποία πολλοί λένε ότι κάνουν print-on-demand (εκτύπωση κατ' απαίτηση), οι περισσότεροι έχουν αποδεχτεί τον όρο. Αυτό όμως που διαφοροποιεί το Global Connect από άλλες λύσεις εκτύπωσης, είναι ο μοναδικός συνδυασμός των υπηρεσιών print-on-demand με τα τοπικά δίκτυα πωλήσεων. Οι εκδότες θα αποκτήσουν πρόσβαση σε νέα δίκτυα πωλήσεων χωρίς να έχουν να αντιμετωπίσουν ζητήματα εισαγωγής, τελωνείων, κόστους αποστολής και αποθήκευσης".

"Η διαδικασία είναι απλή", σχολιάζει ο Prichard. "Λέτε, θέλουμε Χ χρήματα για αυτό το βιβλίο σε αυτή τη χώρα, και εμείς το κάνουμε. Συνεργαζόμαστε με την τοπική υπηρεσία εκτύπωσης και στέλνουμε τις πληροφορίες (μεταδεδομένα). Αυτό τροφοδοτεί τον τοπικό συνεργάτη, ο οποίος προωθεί τους τίτλους. Μόλις κάποιος αγοράσει ένα βιβλίο, ειδοποιούμαστε αμέσως και πληρώνουμε τον εκδότη". Το θετικό για τους εκδότες είναι η βελτιωμένη πρόσβαση στις διεθνείς αγορές, η οποία με τη σειρά της είναι πιθανό να αποτελέσει κίνητρο για να παρουσιάσουν τίτλους που διαφορετικά δε θα είχαν ποτέ σκεφτεί να πουλήσουν στο εξωτερικό. Το θετικό για τους αναγνώστες στην κάθε αγορά είναι η μεγάλη συλλογή και η γρηγορότερη πρόσβαση σε ξένους τίτλους.

Όταν στη Βραζιλία, χρειάζονται 40-60 ημέρες για έναν αναγνώστη να παραλάβει ένα βιβλίο από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τώρα με το Global Connect η παράδοση μπορεί να γίνει σε μια εβδομάδα ή και λιγότερο. Επιπλέον, με τις διεθνείς συνεργασίες του Ingram, το πρόγραμμα δεν περιορίζεται στη διανομή αγγλόφωνων τίτλων. Αυτό σημαίνει ότι αναγνώστες που μιλούν γαλλικά και κατοικούν σε μια από τις χώρες που συνεργάζονται με το πρόγραμμα, όπως η Βραζιλία, θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε βιβλία από τη Γαλλία, και ούτω καθεξής.  "Αναδιαμορφώνουμε το μοντέλο διανομής περιεχομένου προκειμένου να βοηθήσουμε τους εκδότες να καταλάβουν τις δυνατότητες της επιχείρησής τους", δηλώνει ο Prichard. "Η διάθεση του σωστού περιεχόμενου, στη σωστή μορφή και στο σωστό ακροατήριο, αποτελεί το κλειδί για την επιτυχία".

Ο όμιλος Ingram Content Group, παρότι είναι στρατηγικός εταίρος της Amazon, συμμετέχει και στο πρόγραμμα της Apple για τη διανομή iBooks σε όλο τον κόσμο (Apple iBooks Global Distribution Programme). Η Ingram γίνεται μΆ αυτόν τον τρόπο εξουσιοδοτημένος διακινητής περιεχομένου της Apple, διευκολύνοντας τους εκδότες να συγκεντρώνουν και να πωλούν το περιεχόμενό τους διεθνώς μέσω των iBookstores. Η Ingram αναλαμβάνει, έτσι, το ρόλο του "αντιπροσώπου πωλήσεων" για τους εκδότες.


footer splitter
                 
 
Marginalia
arrows Πού απευθύνεται
 
Ηλεκτρονική Ανάγνωση
arrows Eξελίξεις
arrows Θέσεις, Απόψεις, Συνεντεύξεις
arrows Τα eBooks και οι συντελεστές τους
arrows Οι συσκευές ανάγνωσης και το λογισμικό τους
arrows Η Αλίκη στο Σχολείο των Προκλήσεων (υλικά)
arrows Επιληψία, Αγάπη μου (υλικά)
 
Υπηρεσίες multiimedia
arrows Από το χαρτί (και όχι μόνο) στην οθόνη…
arrows Σχεδιασμός, παραγωγή πολυμεσικού περιεχομένου και σελιδοποίηση
arrows Συγκρότηση eBook
arrows Περιεχόμενο στο Διαδίκτυο: Πέρα από την ιστοσελίδα
footer bot