ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ NEWSLETTER ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
logo H ηλεκτρονική ανάγνωση όπως δεν τη "διαβάσατε" ποτέ
Share |
Διαβάστε...:
  Οι τρεις κανόνες επιτυχίας στις πωλήσεις e-books  Black Crown: Το gaming στον κόσμο των εκδόσεων  Η Google στην αγορά σχολικών βιβλίων  
περισσότερα...   rss
 
 
Eξελίξεις
Θέσεις, Απόψεις, Συνεντεύξεις
Τα eBooks και οι συντελεστές τους
Οι συσκευές ανάγνωσης και το λογισμικό τους
Η Αλίκη στο Σχολείο των Προκλήσεων (υλικά)
Επιληψία, Αγάπη μου (υλικά)
 


Χρήσιμα links

EKEBI:Παρατ/ριο Ψηφ.Βιβλίου

Εθνική Βιβλιοθήκη (ψηφιακά)

Ψηφ. Βιβλιοθήκη Βουλής

Ανέμη-Ψηφ. Βιβλ. Παν.Κρήτης

Ψηφ. Συλλογές Ε.Λ.Ι.Α

Ψηφ. Βιβλιοθήκη Ίδρ.Ευγενίδου

Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού

 
Βρίσκεστε εδώ: Ηλεκτρονική Ανάγνωση / Eξελίξεις / Η Ηλεκτρονική Επανάσταση Εξαπλώνεται στο Hay Festival
Επιστροφή Εκτύπωση
 

Η Ηλεκτρονική Επανάσταση Εξαπλώνεται στο Hay Festival

   
Με περισσότερους αναγνώστες να διαλέγουν e-books έναντι παραδοσιακών βιβλίων, το λογοτεχνικό φεστιβάλ Hay ανταποκρίνεται στις νέες συνθήκες.

Την ώρα που χιλιάδες κόσμου συρρέουν στη μεγαλύτερη γιορτή βιβλίου της Βρετανίας, ο κόσμος των εκδόσεων αλλάζει άρδην. Το Hay Festival της Ουαλίας γιορτάζει ήδη 26 χρόνια και ελκύει μερικούς από τους γνωστότερους συγγραφείς του κόσμου.

Η άνοδος των e-books, της πειρατείας και των διαδικτυακών πωλήσεων σημαίνουν την εποχή της κρίσης για τους εκδότες, παρόλο που τα μετρήσιμα στοιχεία για την αγορά είναι μέχρι στιγμής ενθαρρυντικά. Οι συνολικές πωλήσεις βιβλίων – τυπωμένων και ηλεκτρονικών εκδόσεων – άγγιξαν πέρυσι τα 3,3 δισ. στερλίνες. Με τις ψηφιακές πωλήσεις να σημειώνουν άνοδο 66% και τις πωλήσεις τυπωμένων βιβλίων μικρές απώλειες, η μερίδα του λέοντος ανήκει ακόμα στην «παράδοση».

Η Μίριαμ Ρόμπινσον, διευθύντρια marketing του βιβλιοπωλείου Foyles, πιστεύει πως το μυστικό για να επιζήσει ο εκδότης στις δύσκολες εποχές που έρχονται είναι να επενδύσει σε νέες τεχνολογίες.

«Τα πράγματα είναι ρόδινα για μερικούς και άραχλα για άλλους, πράγμα φυσικό αφού εξάλλου η αγορά μας βρίσκεται σε ταραχή λόγω της επανάστασης στον τρόπο που εκδίδουμε και διαθέτουμε βιβλία».

«Πρόκειται για μια πραγματική έκρηξη στο χώρο. Δεκαετίες είχαμε να δούμε τόσο μεγάλη άνοδο στο συνολικό αριθμό αναγνωστών, είτε ηλεκτρονικών είτε τυπωμένων βιβλίων. Αυτό είναι ενθαρρυντικό, οι εκδότες που έχουν πιάσει το νόημα βλέπουν ήδη αποτελέσματα».
«Βέβαια, ο μοναδικός τομέας στον οποίο μπορεί ακόμα να ΅γίνει παιχνίδιΆ είναι αυτός της λιανικής».

Το Hay στις απαρχές του ήταν μια μάλλον μέτρια υπόθεση. Σήμερα εκτείνεται σε πέντε ηπείρους και περιλαμβάνει έντεκα διαφορετικά φεστιβάλ. Ο Μπιλ Κλίντον το είχε περιγράψει ως το «Γούντστοκ της νόησης». Χιλιάδες κόσμου συρρέουν στην μικρή πόλη της Ουαλίας για να εμπνευστούν σε ένα δεκαήμερο συνεχών πάνελς, συζητήσεων και διαλέξεων από ποιητές, πολιτικούς και κωμικούς, χώρια από τους συγγραφείς μπεστ-σέλλερ.

Ανάμεσα στα πολλά άλλα «αστέρια» που κατέρχονται φέτος είναι οι Τζον ΛεΚαρέ, Χανς Μπλιξ, Κέιτλιν Μόραν, Καρλ Μπέρνστιν και Λάιονελ Σρίβερ. Ο διευθυντής του φεστιβάλ Πήτερ Φλόρενς δήλωσε στο Sky News πως το ξεκίνησε ως μια ωραία ιδέα για να φέρει εμπνευσμένα άτομα στην περιοχή.

 «Ήταν ένας ωραίος τρόπος να ψυχαγωγούμαστε και προσπαθούσαμε να βρούμε πώς θα φέρουμε τους πιο ενδιαφέροντες ανθρώπους στον κόσμο να έρθουν να ΅αράξουνΆ μαζί μας. Ξεκίνησε από κάτι πολύ μικρότερο, σχεδόν οικογενειακό – και απλά έγινε τεράστιο».

Πηγή: Sky News


footer splitter
                 
 
Marginalia
arrows Πού απευθύνεται
 
Ηλεκτρονική Ανάγνωση
arrows Eξελίξεις
arrows Θέσεις, Απόψεις, Συνεντεύξεις
arrows Τα eBooks και οι συντελεστές τους
arrows Οι συσκευές ανάγνωσης και το λογισμικό τους
arrows Η Αλίκη στο Σχολείο των Προκλήσεων (υλικά)
arrows Επιληψία, Αγάπη μου (υλικά)
 
Υπηρεσίες multiimedia
arrows Από το χαρτί (και όχι μόνο) στην οθόνη…
arrows Σχεδιασμός, παραγωγή πολυμεσικού περιεχομένου και σελιδοποίηση
arrows Συγκρότηση eBook
arrows Περιεχόμενο στο Διαδίκτυο: Πέρα από την ιστοσελίδα
footer bot