ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ NEWSLETTER ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
logo H ηλεκτρονική ανάγνωση όπως δεν τη "διαβάσατε" ποτέ
Share |
Διαβάστε...:
  Οι τρεις κανόνες επιτυχίας στις πωλήσεις e-books  Black Crown: Το gaming στον κόσμο των εκδόσεων  Η Google στην αγορά σχολικών βιβλίων  
περισσότερα...   rss
 
 
Eξελίξεις
Θέσεις, Απόψεις, Συνεντεύξεις
Τα eBooks και οι συντελεστές τους
Οι συσκευές ανάγνωσης και το λογισμικό τους
Η Αλίκη στο Σχολείο των Προκλήσεων (υλικά)
Επιληψία, Αγάπη μου (υλικά)
 


Χρήσιμα links

EKEBI:Παρατ/ριο Ψηφ.Βιβλίου

Εθνική Βιβλιοθήκη (ψηφιακά)

Ψηφ. Βιβλιοθήκη Βουλής

Ανέμη-Ψηφ. Βιβλ. Παν.Κρήτης

Ψηφ. Συλλογές Ε.Λ.Ι.Α

Ψηφ. Βιβλιοθήκη Ίδρ.Ευγενίδου

Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού

 
Βρίσκεστε εδώ: Ηλεκτρονική Ανάγνωση / Eξελίξεις / Άνοιξε το Kindle Worlds για ανάγνωση και καταχωρήσεις
Επιστροφή Εκτύπωση
 

Άνοιξε το Kindle Worlds για ανάγνωση και καταχωρήσεις

   
Ο κόσμος του βιβλίου κάποτε έμοιαζε διχασμένος πάνω στο ζήτημα της fan fiction – δηλαδή της συγγραφής νέων ιστοριών (ως επέκταση των χαρακτήρων και των κόσμων που δημιούργησαν «καθιερωμένοι» συγγραφείς) από τους θαυμαστές/αναγνώστες – ωστόσο η νέα πλατφόρμα της Amazon, Kindle Worlds, προσδίδει όλο και περισσότερη αξιοπιστία στο ανερχόμενο αυτό λογοτεχνικό είδος.

Ορισμένοι συγγραφείς βλέπουν το fan fiction ως μία λίγο-πολύ νομιμοφανή αντιγραφή του έργου τους. Κάποιοι άλλοι το βλέπουν ως μία καλόπιστη έκφραση του αντίκτυπου που είχε η δουλειά τους στους αναγνώστες. Σύμφωνα με αυτή τη λογική, το fan fiction είναι ουσιαστικά η προσπάθεια των αναγνωστών να κρατήσουν ένα λογοτεχνικό κόσμο – ή έναν αγαπημένο χαρακτήρα – «ζωντανό», εφόσον η γνωριμία τους με αυτόν μέσα από τις σελίδες ενός βιβλίου επηρέασε τη ζωή τους.

Η Amazon ανακοίνωσε πως η πλατφόρμα fan fiction Kindle Worlds είναι τώρα ανοιχτή στο κοινό, το οποίο μπορεί πλέον να «ανεβάζει» και να «κατεβάζει» χειρόγραφα fan fiction. Η συγκεκριμένη κίνηση, από το μεγαλύτερο ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο στον κόσμο, μπορεί τελικά να μην είναι τίποτα παραπάνω από ένας ακόμη έξυπνος τρόπος αύξησης του τζίρου. Αλλά για τους συγγραφείς και τους αναγνώστες που συμμετέχουν, οι «Κόσμοι» [Worlds] του Kindle είναι μία απτή επιβεβαίωση της συγγραφικής ικανότητας που δείχνουν οι υποστηρικτές του fan fiction.

Ένας αυξανόμενος αριθμός συγγραφέων – σε συνδυασμό με διαχειριστές πνευματικής ιδιοκτησίας – «δανείζει» ήδη χαρακτήρες και φανταστικές τοποθεσίες στην πλατφόρμα της Amazon, επιτρέποντας στους αναγνώστες τους να γράψουν τις δικιές τους ιστορίες, τις οποίες μπορούν έπειτα να εκδώσουν στο Kindle Worlds, κερδίζοντας έτσι χρήματα. Συγγραφείς όπως ο Χιου Χάουι και η Ανίτα Κλεννεϋ έχουν ήδη «απελευθερώσει» τους ήρωές τους στο κοινό, ενώ αγαπημένοι και γνωστοί συγγραφείς fan fiction όπως η Μπάρμπαρα Φρήδυ έχουν ήδη συνεισφέρει τις ιστορίες τους προς τέρψη των αναγνωστών. 

«Πιστεύω πως το Kindle Worlds έχει τη δυνατότητα να αυξήσει τον αριθμό των συγγραφέων, με τον ίδιο τρόπο που το Kindle αύξησε τον αριθμό των αναγνωστών», εξηγεί ο Χάουι. «Είμαι ενθουσιασμένος που η σειρά Silo αποτελεί μέρος του προγράμματος. Είναι μια φυσική εξέλιξη γιατί το προηγούμενο έτος, ταλαντούχοι συγγραφείς εξερευνούσαν ήδη Silos δικής τους έμπνευσης. Ανυπομονώ να διαβάσω περισσότερο και να δημιουργήσω ιστορίες σε μερικούς δικούς μου Kindle Κόσμους».

«Το κατάστημα Kindle Worlds και η πλατφόρμα του επιτρέπει σε κάθε συγγραφέα να εκμεταλλευτεί τα πλεονεκτήματα των Κόσμων που έχουμε αδειοδοτήσει», δήλωσε ο Φίλιπ Πάτρικ, Διευθυντής Business Development και Εκδότης Kindle Worlds. «Περιμένουμε να ακούσουμε τα σχόλια αναγνωστών και συγγραφέων και ελπίζουμε να μάθουμε απ’ αυτά και να βελτιωθούμε με την πάροδο του χρόνου». Οι ενδιαφερόμενοι
μπορούν να μάθουν περισσότερα για τη λειτουργία της πλατφόρμας και τους διαφορετικούς τρόπους αυτο-έκδοσης στη διεύθυνση www.kindleworlds.amazon.com.

Πηγή: Μέρσυ Πίλκινγκτον, goodereader.com


footer splitter
                 
 
Marginalia
arrows Πού απευθύνεται
 
Ηλεκτρονική Ανάγνωση
arrows Eξελίξεις
arrows Θέσεις, Απόψεις, Συνεντεύξεις
arrows Τα eBooks και οι συντελεστές τους
arrows Οι συσκευές ανάγνωσης και το λογισμικό τους
arrows Η Αλίκη στο Σχολείο των Προκλήσεων (υλικά)
arrows Επιληψία, Αγάπη μου (υλικά)
 
Υπηρεσίες multiimedia
arrows Από το χαρτί (και όχι μόνο) στην οθόνη…
arrows Σχεδιασμός, παραγωγή πολυμεσικού περιεχομένου και σελιδοποίηση
arrows Συγκρότηση eBook
arrows Περιεχόμενο στο Διαδίκτυο: Πέρα από την ιστοσελίδα
footer bot