ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ NEWSLETTER ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
logo H ηλεκτρονική ανάγνωση όπως δεν τη "διαβάσατε" ποτέ
Share |
Διαβάστε...:
  Οι τρεις κανόνες επιτυχίας στις πωλήσεις e-books  Black Crown: Το gaming στον κόσμο των εκδόσεων  Η Google στην αγορά σχολικών βιβλίων  
περισσότερα...   rss
 
 
Eξελίξεις
Θέσεις, Απόψεις, Συνεντεύξεις
Τα eBooks και οι συντελεστές τους
Οι συσκευές ανάγνωσης και το λογισμικό τους
Η Αλίκη στο Σχολείο των Προκλήσεων (υλικά)
Επιληψία, Αγάπη μου (υλικά)
 


Χρήσιμα links

EKEBI:Παρατ/ριο Ψηφ.Βιβλίου

Εθνική Βιβλιοθήκη (ψηφιακά)

Ψηφ. Βιβλιοθήκη Βουλής

Ανέμη-Ψηφ. Βιβλ. Παν.Κρήτης

Ψηφ. Συλλογές Ε.Λ.Ι.Α

Ψηφ. Βιβλιοθήκη Ίδρ.Ευγενίδου

Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού

 
Βρίσκεστε εδώ: Ηλεκτρονική Ανάγνωση / Τα eBooks και οι συντελεστές τους / Το κορίτσι που πουλάει και ηλεκτρονικά
Επιστροφή Εκτύπωση
 

Το κορίτσι που πουλάει και ηλεκτρονικά

   
Αναφερόμαστε βέβαια στη γνωστή τριλογία του Σουηδού συγγραφέα Στιγκ Λάρσον Το κορίτσι με το τατουάζ, Το κορίτσι που έπαιζε με τη φωτιά και Το κορίτσι στη φωλιά της σφήγκας, ένα από τα μεγαλύτερα best seller των τελευταίων ετών σε παγκόσμιο επίπεδο.

Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα ότι οι υπάλληλοι των Foyls, μιας αγγλικής αλυσίδας βιβλιοπωλείων, ονόμαζαν την τριλογία ως «Το κορίτσι που πληρώνει τους μισθούς μας», αφού τα έσοδα από τις πωλήσεις ήταν τεράστια. Τα τρία βιβλία, που κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά στη Σουηδία το 2007, είχαν πουλήσει πάνω από 27 εκατομμύρια αντίτυπα μέχρι το Μάρτιο του 2010 σε περισσότερες από 40 χώρες.

Αντίστοιχη επιτυχία σημειώνει η τριλογία και με τη μορφή του ebook, αφού πούλησαν πάνω από 1 εκατομμύριο Kindle e-books, όπως ανακοίνωσε το Amazon τον περασμένο Φεβρουάριο. Έτσι ο Στιγκ Λάρσον έγινε το πρώτο μέλος του «Kindle Million Club». Με βάση την τριλογία έχουν γυριστεί στη Σουηδία τρεις ταινίες, ενώ το Χόλιγουντ ετοιμάζει και τη δικιά του εκδοχή.

Η τριλογία του Στιγκ Λάρσον είναι ένα σύγχρονο αστυνομικό μυθιστόρημα που παρουσιάζει πολλές πλευρές της σουηδικής κοινωνίας, από τη διαπλοκή τύπου και επιχειρηματιών μέχρι το δουλεμπόριο λευκής σάρκας και το ρόλο της αστυνομίας, καθώς τις διαπροσωπικές σχέσεις. Η κεντρική ηρωίδα, Λίσμπετ Σαλάντερ, είναι ιδιοφυΐα στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και ικανότατη χάκερ, άρα και φανατική ηλεκτρονική αναγνώστρια.Η τριλογία είναι διαθέσιμη σε ηλεκτρονική μορφή και στα ελληνικά από τις εκδόσεις Ψυχογιός, από τις οποίες κυκλοφορούν και τα έντυπα βιβλία. Τα βιβλία είναι σε μορφή ePub με προστασία Adobe DRM και είναι διαθέσιμα από την ιστοσελίδα των εκδόσεων Ψυχογιός και από το ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο myeBooks.gr. Η τιμή πώλησης για κάθε τόμο είναι 17,70 ευρώ, περίπου 20% πιο φτηνά από το αντίστοιχο τυπωμένο βιβλίο.

Ο Στιγκ Λάρσον, ο οποίος υπήρξε οικονομικός αναλυτής, δημοσιογράφος και αρχισυντάκτης του σουηδικού πολιτικού περιοδικού Expo, δεν πρόλαβε να δει την παγκόσμια επιτυχία του έργου, αφού πέθανε από ανακοπή καρδιάς το Νοέμβριο του 2004, σε ηλικία 50 χρόνων. Σήμερα υπάρχει ακόμα διαμάχη ανάμεσα στον πατέρα και τον αδελφό του από τη μία πλευρά και στη σύντροφό του από την άλλη όσον αφορά τα πνευματικά δικαιώματα του έργου του.footer splitter
                 
 
Marginalia
arrows Πού απευθύνεται
 
Ηλεκτρονική Ανάγνωση
arrows Eξελίξεις
arrows Θέσεις, Απόψεις, Συνεντεύξεις
arrows Τα eBooks και οι συντελεστές τους
arrows Οι συσκευές ανάγνωσης και το λογισμικό τους
arrows Η Αλίκη στο Σχολείο των Προκλήσεων (υλικά)
arrows Επιληψία, Αγάπη μου (υλικά)
 
Υπηρεσίες multiimedia
arrows Από το χαρτί (και όχι μόνο) στην οθόνη…
arrows Σχεδιασμός, παραγωγή πολυμεσικού περιεχομένου και σελιδοποίηση
arrows Συγκρότηση eBook
arrows Περιεχόμενο στο Διαδίκτυο: Πέρα από την ιστοσελίδα
footer bot