ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ NEWSLETTER ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
logo H ηλεκτρονική ανάγνωση όπως δεν τη "διαβάσατε" ποτέ
Share |
Διαβάστε...:
  Οι τρεις κανόνες επιτυχίας στις πωλήσεις e-books  Black Crown: Το gaming στον κόσμο των εκδόσεων  Η Google στην αγορά σχολικών βιβλίων  
περισσότερα...   rss
 
 
Eξελίξεις
Θέσεις, Απόψεις, Συνεντεύξεις
Τα eBooks και οι συντελεστές τους
Οι συσκευές ανάγνωσης και το λογισμικό τους
Η Αλίκη στο Σχολείο των Προκλήσεων (υλικά)
Επιληψία, Αγάπη μου (υλικά)
 


Χρήσιμα links

EKEBI:Παρατ/ριο Ψηφ.Βιβλίου

Εθνική Βιβλιοθήκη (ψηφιακά)

Ψηφ. Βιβλιοθήκη Βουλής

Ανέμη-Ψηφ. Βιβλ. Παν.Κρήτης

Ψηφ. Συλλογές Ε.Λ.Ι.Α

Ψηφ. Βιβλιοθήκη Ίδρ.Ευγενίδου

Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού

 
Βρίσκεστε εδώ: Ηλεκτρονική Ανάγνωση / Τα eBooks και οι συντελεστές τους / Ψηφιακά βιβλία για όλους (Digibooks4all)
Επιστροφή Εκτύπωση
 

Ψηφιακά βιβλία για όλους (Digibooks4all)

   
Αυτή είναι η απόδοση στα ελληνικά του Digibooks4all μιας πλατφόρμας λογισμικού που αντιπροσωπεύεται στην Ελλάδα και δίνει τη δυνατότητα σε εκδότες και βιβλιοπώλες να ανοίξουν το δικό τους online βιβλιοπωλείο και να πωλούν αποκλειστικά e-books.

Η συγκεκριμένη πλατφόρμα διαθέτει εφαρμογή στα ελληνικά σε περιβάλλον Android και iOS, την οποία οι χρήστες των κατάλληλων συσκευών μπορούν να προμηθευτούν από το Android Market και το App Store της Apple.

Μέσα από την εφαρμογή αυτή ο χρήστης μπορεί να έχει πρόσβαση στα μέχρι στιγμής συνεργαζόμενα με την πλατφόρμα βιβλιοπωλεία στην Ελλάδα: το αποκλειστικά ηλεκτρονικά βιβλιοπωλείο myeBooks, και τα on-line καταστήματα για e-books των «φυσικών» βιβλιοπωλείων Ευριπίδης (Χαλάνδρι), BigBooks – Δοκιμάκης (Ηράκλειο Κρήτης), Μπιτσάκου (Βραχάτι Κορινθίας). Μέχρι τα μέσα Απριλίου θα έχουν ενεργοποιηθεί μερικά ακόμα on-line βιβλιοπωλεία για ebooks από τα «φυσικά» βιβλιοπωλεία  Ευσταθίου, Τσαμαντάκης, Καμβάς, Δολιανίτης και το ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο Greekbooks.Υπάρχουν ακόμα συμφωνίες με ηλεκτρονικά βιβλιοπωλεία στο εξωτερικό: δύο στη Ρουμανία (Humanitas, Myebooks.ro), ένα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και ένα στο Πακιστάν. Η Digibooks4all, η εταιρεία που προωθεί την πλατφόρμα, δείχνει μεγάλη εξωστρέφεια, αφού συμμετείχε στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου του Άμπου Ντάμπι, ενώ θα είναι παρούσα και στις Διεθνείς Εκθέσεις Βιβλίου του Λονδίνου , της Νέας Υόρκης, της Βαρσοβίας, της Πράγας, της Βουδαπέστης, της Τιφλίδας, του Πεκίνου, της Σεούλ και του Ρίο Ντε Τζανέιρο. Είναι μάλιστα ιδιαίτερη στραμμένη στην αραβική αγορά (τον επόμενο μήνα η πλατφόρμα θα είναι πλήρως προσαρμοσμένη στα αραβικά). Όπως μας πληροφορεί η εταιρεία, μέχρι τα τέλη Μαΐου θα υπάρχουν πάνω από 30 βιβλιοπωλεία από την Ελλάδα, τη Ρουμανία, τη Ρωσία και αρκετές αραβικές χώρες.

O χρήστης της εφαρμογής ή του διαδικτυακού τόπου Digibooks4all.com μπορεί να επιλέξει το ηλεκτρονικό κατάστημα στο οποίο θα μπει, όπου θα έχει πρόσβαση στα διαθέσιμα ηλεκτρονικά βιβλία. Μπορεί να δει τις πληροφορίες που το κάθε βιβλιοπωλείο ενδεχόμενα παρουσιάζει και να αγοράσει ένα ebook. Μέσω μιας λειτουργίας που ονομάζεται “Book Cloud”, μπορεί να κάνει ενιαία αναζήτηση σε όλα τα βιβλιοπωλεία που συνεργάζονται με την πλατφόρμα και να το αγοράσει από όποιο βιβλιοπωλείο επιθυμεί. Ειδικά για τα ελληνικά βιβλιοπωλεία, που ενδεχόμενα προσφέρουν το ίδιο βιβλίο, ο χρήστης μπορεί να συγκρίνει τις τιμές και να εντοπίσει πιθανές εκπτώσεις (για βιβλία που έχουν εκδοθεί πριν από δύο χρόνια) ή προσφορές.

Τέλος η εφαρμογή λειτουργεί και ως λογισμικό ανάγνωσης των e-books (είτε σε μορφή ePUB είτε σε μορφή PDF). Να σημειώσουμε ότι τα βιβλία είναι κλειδωμένα με το λογισμικό προστασίας Adobe DRM.


footer splitter
                 
 
Marginalia
arrows Πού απευθύνεται
 
Ηλεκτρονική Ανάγνωση
arrows Eξελίξεις
arrows Θέσεις, Απόψεις, Συνεντεύξεις
arrows Τα eBooks και οι συντελεστές τους
arrows Οι συσκευές ανάγνωσης και το λογισμικό τους
arrows Η Αλίκη στο Σχολείο των Προκλήσεων (υλικά)
arrows Επιληψία, Αγάπη μου (υλικά)
 
Υπηρεσίες multiimedia
arrows Από το χαρτί (και όχι μόνο) στην οθόνη…
arrows Σχεδιασμός, παραγωγή πολυμεσικού περιεχομένου και σελιδοποίηση
arrows Συγκρότηση eBook
arrows Περιεχόμενο στο Διαδίκτυο: Πέρα από την ιστοσελίδα
footer bot