ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ NEWSLETTER ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
logo H ηλεκτρονική ανάγνωση όπως δεν τη "διαβάσατε" ποτέ
Share |
Διαβάστε...:
  Οι τρεις κανόνες επιτυχίας στις πωλήσεις e-books  Black Crown: Το gaming στον κόσμο των εκδόσεων  Η Google στην αγορά σχολικών βιβλίων  
περισσότερα...   rss
 
 
Eξελίξεις
Θέσεις, Απόψεις, Συνεντεύξεις
Τα eBooks και οι συντελεστές τους
Οι συσκευές ανάγνωσης και το λογισμικό τους
Η Αλίκη στο Σχολείο των Προκλήσεων (υλικά)
Επιληψία, Αγάπη μου (υλικά)
 


Χρήσιμα links

EKEBI:Παρατ/ριο Ψηφ.Βιβλίου

Εθνική Βιβλιοθήκη (ψηφιακά)

Ψηφ. Βιβλιοθήκη Βουλής

Ανέμη-Ψηφ. Βιβλ. Παν.Κρήτης

Ψηφ. Συλλογές Ε.Λ.Ι.Α

Ψηφ. Βιβλιοθήκη Ίδρ.Ευγενίδου

Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού

 
Βρίσκεστε εδώ: Ηλεκτρονική Ανάγνωση / Τα eBooks και οι συντελεστές τους / Αγορά ebook: Άνοδος του ανταγωνισμού, αλλά οι δισταγμοί παραμένουν
Επιστροφή Εκτύπωση
 

Αγορά ebook: Άνοδος του ανταγωνισμού, αλλά οι δισταγμοί παραμένουν

   
Πριν από λίγο καιρό, στην εκδήλωση για το ψηφιακό βιβλίο που είχε γίνει στο caféé Floral, ο Θ. Πασχαλάκης από το ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο myebooks.gr, είχε δηλώσει ότι τα ηλεκτρονικά βιβλία που διαθέτουν προς πώληση έχουν φτάσει λίγο πάνω από τα 2.000, αλλά υπάρχει ακόμα δισταγμός από την πλευρά των εκδοτών για να ψηφιοποιήσουν τίτλους και να τους πουλάνε ως ebook.

Ο φόβος πως οι πωλήσεις των ebook θα μειώσουν τις πωλήσεις των έντυπων βιβλίων, τα αυξημένα ποσοστά που ζητούν οι συγγραφείς, τα προβλήματα στα ζητήματα της τιμολόγησης και του ΦΠΑ, η απουσία κανονισμών και νόμων στα ζητήματα των πνευματικών δικαιωμάτων, αλλά και ο μικρός αριθμός των συσκευών ηλεκτρονικής ανάγνωσης (e-readers) που έχουν πουληθεί, είναι ορισμένοι από τους λόγους που κάνουν τους εκδότες επιφυλακτικούς.

Η κατάσταση της αγοράς του ηλεκτρονικού βιβλίου προχωράει με αργά βήματα όχι μόνο στη χώρα μας αλλά και στην υπόλοιπη Ευρώπη, αντίθετα με το γοργό βηματισμό της αντίστοιχης αγοράς στις ΗΠΑ, όπου οι πωλήσεις των ebooks αποτελούν σήμερα 10% των συνολικών πωλήσεων. Οι προβλέψεις θέλουν την Ευρώπη να ακολουθεί το παράδειγμα της Αμερικής, με καθυστέρηση 2 έως 5 χρόνων.Βέβαια, αρκετές εταιρείες όπως η γαλλική Fnac και η γερμανική Thalia, έχουν ήδη εισάγει δικές τους συσκευές ανάγνωσης, τη στιγμή που το Kindle της Amazon δεν έχει κερδίσει μεγάλο μερίδιο την ευρωπαϊκή αγορά, ενώ το iPad της Apple γνωρίζει μεγάλη επιτυχία  O ανταγωνισμός με τους υπόλοιπους κατασκευαστές e-readers ανάγκασε την Αmazon να προχωρήσει σε νέα μείωση της τιμής του Kindle κατά 25 δολάρια, πουλώντας το από τις αρχές Μαΐου στην τελική τιμή των 114 δολαρίων.

Βέβαια, η προσφορά αυτή θα ισχύει προς το παρόν μόνο στις ΗΠΑ, ενώ ατό κάτω μέρος της οθόνης θα εμφανίζονται διαφημίσεις και ειδικές προσφορές για τους κατόχους Kindle. Να θυμίσουμε ότι από την εισαγωγή του Kindle στην αγορά, η τιμή του έχει πέσει κατά 70%. Επίσης, σύμφωνα με τα γερμανικά blogs eBookNewser και mobileread, μέσα από το γερμανικό Amazon.de θα είναι σύντομα προσβάσιμο το νέο Kindle Store για τα γερμανόφωνα βιβλία, τα οποία μέχρι τώρα πωλούνταν μόνο από το αμερικανικό Αmazon.com.

«Απόβαση» στην Ευρώπη ετοιμάζει και η καναδική εταιρεία ηλεκτρονικών βιβλίων Kobo, η οποία σχεδιάζει να ανοίξει τον επόμενο μήνα online καταστήματα στη Γερμανία και στην Ισπανία, και αργότερα στη Γαλλία, την Ιταλία και την Ολλανδία. Η Kobo ήδη λειτουργεί καταστήματα με αγγλόφωνο περιεχόμενο στις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία, το Χονγκ Κόνγκ και τη Μεγάλη Βρετανία.Η πρόσβαση στο περιεχόμενο της Kobo γίνεται μέσω μιας ειδικής εφαρμογής, ενώ τα ηλεκτρονικά της βιβλία μπορούν να διαβαστούν σε πολλές συσκευές ανάγνωσης, όπως το Sony e-reader και το Nook, αλλά και στο iPad. Βέβαια, η Kobo ανακοίνωσε πως πολύ σύντομα θα διαθέσει στην Ευρώπη και τους δικούς της ηλεκτρονικούς αναγνώστες.


footer splitter
                 
 
Marginalia
arrows Πού απευθύνεται
 
Ηλεκτρονική Ανάγνωση
arrows Eξελίξεις
arrows Θέσεις, Απόψεις, Συνεντεύξεις
arrows Τα eBooks και οι συντελεστές τους
arrows Οι συσκευές ανάγνωσης και το λογισμικό τους
arrows Η Αλίκη στο Σχολείο των Προκλήσεων (υλικά)
arrows Επιληψία, Αγάπη μου (υλικά)
 
Υπηρεσίες multiimedia
arrows Από το χαρτί (και όχι μόνο) στην οθόνη…
arrows Σχεδιασμός, παραγωγή πολυμεσικού περιεχομένου και σελιδοποίηση
arrows Συγκρότηση eBook
arrows Περιεχόμενο στο Διαδίκτυο: Πέρα από την ιστοσελίδα
footer bot