ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ NEWSLETTER ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
logo H ηλεκτρονική ανάγνωση όπως δεν τη "διαβάσατε" ποτέ
Share |
Διαβάστε...:
  Οι τρεις κανόνες επιτυχίας στις πωλήσεις e-books  Black Crown: Το gaming στον κόσμο των εκδόσεων  Η Google στην αγορά σχολικών βιβλίων  
περισσότερα...   rss
 
 
Eξελίξεις
Θέσεις, Απόψεις, Συνεντεύξεις
Τα eBooks και οι συντελεστές τους
Οι συσκευές ανάγνωσης και το λογισμικό τους
Η Αλίκη στο Σχολείο των Προκλήσεων (υλικά)
Επιληψία, Αγάπη μου (υλικά)
 


Χρήσιμα links

EKEBI:Παρατ/ριο Ψηφ.Βιβλίου

Εθνική Βιβλιοθήκη (ψηφιακά)

Ψηφ. Βιβλιοθήκη Βουλής

Ανέμη-Ψηφ. Βιβλ. Παν.Κρήτης

Ψηφ. Συλλογές Ε.Λ.Ι.Α

Ψηφ. Βιβλιοθήκη Ίδρ.Ευγενίδου

Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού

 
Βρίσκεστε εδώ: Ηλεκτρονική Ανάγνωση / Τα eBooks και οι συντελεστές τους / Νέα αύξηση των πωλήσεων e-books στις ΗΠΑ
Επιστροφή Εκτύπωση
 

Νέα αύξηση των πωλήσεων e-books στις ΗΠΑ

   
Τα στοιχεία για τις πωλήσεις των βιβλίων κατά το πρώτο τετράμηνο του 2011 που ανακοίνωσε η Ένωση Αμερικανών Εκδοτών (ΑΑΡ) είναι εντυπωσιακά όσον αφορά τη ραγδαία αύξηση των πωλήσεων e-books στις ΗΠΑ. Τα έσοδα από τις πωλήσεις ηλεκτρονικών βιβλίων  μέχρι τον Απρίλιο έφτασαν τα 302 εκατομμύρια, ποσό που αντιστοιχεί στο 18% της συνολικής αγοράς του βιβλίου. Να θυμίσουμε ότι το 2010 οι πωλήσεις των αντιστοιχούσαν στο 8,3% της συνολικής αγοράς.

Τα στοιχεία δείχνουν υπερδιπλασιασμό των πωλήσεων ηλεκτρονικών βιβλίων στις ΗΠΑ, όπου η ηλεκτρονική αγορά πραγματικά ξεχωρίζει σε σχέση με τον υπόλοιπο κόσμο. Βέβαια, αυτό γίνεται εν μέρει σε βάρος των έντυπων βιβλίων, των οποίων οι πωλήσεις σημειώνουν σημαντική πτώση που φτάνει κατά μέσο όρο το 20%, με αποτέλεσμα το σύνολο των πωλήσεων βιβλίων να πέφτει κατά 2,4%. Είναι χαρακτηριστικό ότι το δίμηνο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2011 οι πωλήσεις των e-books σημείωσαν αύξηση κατά 169,4% σε σχέση με το αντίστοιχο δίμηνο του 2010, ενώ τα έντυπα βιβλία σημείωσαν πτώση κατά 24,8%.

Η εντυπωσιακή αύξηση των πωλήσεων των e-books επιβεβαιώνονται και από τα στοιχεία που δίνουν μερικοί από τους μεγαλύτερους αμερικανικούς εκδοτικούς οίκους. Οι πωλήσεις ηλεκτρονικών βιβλίων αντιστοιχούν στο 22% για την Hachette Book Group, στο 13,6% για την Harlequin, στο 19% για τον HarperCollins και στο 18% για τον Simon & Schuster.

Οι παρατηρητές της αγοράς αναμένουν ένα ακόμα άλμα στις πωλήσεις για την περίοδο Ιουνίου-Ιουλίου), καθώς η Βarnes & Νoble και η Kobo ανακοίνωσαν την κυκλοφορία νέων συσκευών ανάγνωσης ηλεκτρονικών βιβλίων. Είναι βέβαιο ότι η ανάπτυξη της αγοράς εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις παρουσιάσεις νέων προϊόντων.

Σύμφωνα με τον Τομ Άλεν, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της AAP, «Τα αποτελέσματα του πρώτου διμήνου αντανακλούν δύο βασικά γεγονότα. Οι άνθρωποι αγαπούν τα βιβλία και οι εκδότες εξυπηρετούν αποτελεσματικά τους αναγνώστες όπου κι αν βρίσκονται. Το κοινό αγκαλιάζει όλες τις επιλογές ανάγνωσης που έχουν στη διάθεσή τους. Τα e-Books έχουν γίνει μόνιμη συνήθεια στον τρόπο ζωής των σύγχρονων αναγνωστών, οι οποίοι διατηρούν παράλληλα το ενδιαφέρον για τα έντυπα βιβλία».

Ο Άλεν πρόσθεσε ότι οι εκδότες βιβλίων είναι πρωτοπόροι μεταξύ των παρόχων περιεχομένου όσον αφορά στον εντοπισμό και την εξυπηρέτηση του νέου κοινού της ψηφιακής εποχής. «Οι εκδότες πάντοτε επεκτείνονται στρατηγικά σε όλες τις αγορές και μορφές όπου οι αναγνώστες θέλουν να βρουν βιβλία, είτε πρόκειται για την αγορά βιβλίων με μαλακό εξώφυλλο, είτε για τα βιβλία Mass Market [σ.σ. η αγορά των σούπερ μάρκετ και των mall στις ΗΠΑ] ή τώρα για την ψηφιακή αγορά. Με την επέκταση των εργασιών τους ως παραγωγοί λογισμικού και ως έμποροι υψηλής ποιότητας περιεχομένου σε αναδυόμενες τεχνολογίες, οι εκδότες επαναπροσδιορίζουν συνεχώς τη διαχρονική σημασία του βιβλίου».
footer splitter
                 
 
Marginalia
arrows Πού απευθύνεται
 
Ηλεκτρονική Ανάγνωση
arrows Eξελίξεις
arrows Θέσεις, Απόψεις, Συνεντεύξεις
arrows Τα eBooks και οι συντελεστές τους
arrows Οι συσκευές ανάγνωσης και το λογισμικό τους
arrows Η Αλίκη στο Σχολείο των Προκλήσεων (υλικά)
arrows Επιληψία, Αγάπη μου (υλικά)
 
Υπηρεσίες multiimedia
arrows Από το χαρτί (και όχι μόνο) στην οθόνη…
arrows Σχεδιασμός, παραγωγή πολυμεσικού περιεχομένου και σελιδοποίηση
arrows Συγκρότηση eBook
arrows Περιεχόμενο στο Διαδίκτυο: Πέρα από την ιστοσελίδα
footer bot