ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ NEWSLETTER ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
logo H ηλεκτρονική ανάγνωση όπως δεν τη "διαβάσατε" ποτέ
Share |
Διαβάστε...:
  Οι τρεις κανόνες επιτυχίας στις πωλήσεις e-books  Black Crown: Το gaming στον κόσμο των εκδόσεων  Η Google στην αγορά σχολικών βιβλίων  
περισσότερα...   rss
 
 
Eξελίξεις
Θέσεις, Απόψεις, Συνεντεύξεις
Τα eBooks και οι συντελεστές τους
Οι συσκευές ανάγνωσης και το λογισμικό τους
Η Αλίκη στο Σχολείο των Προκλήσεων (υλικά)
Επιληψία, Αγάπη μου (υλικά)
 


Χρήσιμα links

EKEBI:Παρατ/ριο Ψηφ.Βιβλίου

Εθνική Βιβλιοθήκη (ψηφιακά)

Ψηφ. Βιβλιοθήκη Βουλής

Ανέμη-Ψηφ. Βιβλ. Παν.Κρήτης

Ψηφ. Συλλογές Ε.Λ.Ι.Α

Ψηφ. Βιβλιοθήκη Ίδρ.Ευγενίδου

Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού

 
Βρίσκεστε εδώ: Ηλεκτρονική Ανάγνωση / Τα eBooks και οι συντελεστές τους / Τα Ομηρικά Έπη στο iPad
Επιστροφή Εκτύπωση
 

Τα Ομηρικά Έπη στο iPad

   
Μια εμπλουτισμένη εκδοχή της δωρεάν εφαρμογής «Ομήρου Έπη» ανέβασε πρόσφατα στο App Store  της Apple η εταιρεία Cloudfields και ο Περικλής Μαραβελάκης. Η εφαρμογή «Όμηρος» περιέχει τα δύο σημαντικά έργα του αρχαίου Έλληνα ποιητή, την Ιλιάδα και την Οδύσσεια.

Η εφαρμογή περιλαμβάνει εκτός από τα κείμενα, επιπλέον πληροφορίες και οπτικοακουστικές λειτουργίες που βοηθούν τους χρήστες στην ανάγνωση των κειμένων. Ο αναγνώστης θα βρει τα κείμενα της Ιλιάδας και της Οδύσσειας σε τρεις γλώσσες: στα αρχαία Ελληνικά, στα νέα Ελληνικά μεταφρασμένα από τον Ν. Καζαντζακη και τον Ι.Θ. Κακριδή και στα αγγλικά μεταφρασμένα από τον Σάμουελ Μπάτλερ (πεζό) και τον Αλεξάντερ Πόουπ (ποίηση).

Με τη νέα λειτουργία Παράλληλα κείμενα δίνεται η δυνατότητα στον αναγνώστη να προβάλει τα αρχαία και τα νέα Ελληνικά κείμενα σε αντιπαράθεση με στόχο την περεταίρω μελέτη τους. Η λειτουργία είναι προσωρινά διαθέσιμη μόνο για τα ελληνικά κείμενα. Στα αγγλικά κείμενα υπάρχουν και Ηχοβιβλία (audiobooks) με τη μετάφραση του Butler, ενώ είναι εύκολη και άμεση η μετάβαση από την ηχογραφημένη αφήγηση στην ανάγνωση και αντιστρόφως.Ο χρήστης έχει τη δυνατότητα αλλαγής της γλώσσας περιεχομένων, αρίθμησης στίχων, επιλογής και αντιγραφής κειμένου σε άλλες εφαρμογές, αυξομείωσης του μεγέθους της γραμματοσειράς, επιστροφής στης αρχή της ραψωδίας, διαγραφής επιλεγμένων ή όλων των ηχοβιβλίων για εξοικονόμηση χώρου στη συσκευή.

Οι Σελιδοδείκτες επιτρέπουν στον αναγνώστη να επισημάνει σημεία του κειμένου έτσι ώστε να έχει ευκολότερη πρόσβαση. Η λειτουργία έχει διπλή χρησιμότητα: ο σελιδοδείκτης είτε καθορίζεται από τους αναγνώστες με ένα σχόλιο για την ευκολότερη αναγνώριση του κειμένου ή αποθηκεύεται αυτόματα κατά την έξοδο από την οθόνη ανάγνωσης. Και στις δυο περιπτώσεις, οι σελιδοδείκτες αποθηκεύουν κείμενο, μέγεθος γραμματοσειράς και το χρονικό σημείο του ηχοβιβλίου.

Η Πινακοθήκη τέχνης περιλαμβάνει πίνακες, γλυπτά και αρχαία κεραμικά που έχουν εμπνευστεί από την Ιλιάδα και την Οδύσσεια του Ομήρου. Αθηναϊκοί κύλικες, Ελληνιστικές και Ρωμαϊκές προτομές, Αναγεννησιακοί και μεταγενέστεροι πίνακες από καλλιτέχνες όπως οι Ραφαήλ, Ρέμπραντ, Ρούμπενς από μουσεία σε όλο τον κόσμο, δίνουν στην εφαρμογή μια καλλιτεχνική διάσταση και αναδεικνύουν  την σημαντικότητα και την επιρροή του Ομήρου στους αιώνες.Η εφαρμογή «Όμηρος» είναι διαθέσιμη στο Apple App Store στην τιμή των 1,59 €. Η εφαρμογή τρέχει σε όλα τα iPad, iPhone (3Gs και μεταγενέστερα) και iPod Touch (3rd Gen και μεταγενέστερα). Στο επόμενο χρονικό διάστημα θα προστεθούν μενού και μεταφράσεις στα γαλλικά και τα γερμανικά, ενώ θα εμπλουτιστεί με περισσότερο περιεχόμενο και εικόνες. Στο μεταξύ συνεχίζεται η κυκλοφορία της δωρεάν εφαρμογής «Ομήρου Έπη», η οποία μετά από 9 μήνες παρουσίας στο Apple AppStore έχει σημειώσει περίπου 16.000 downloads. Στη δωρεάν εφαρμογή δεν περιέχεται η πινακοθήκη, ενώ ο αριθμός των σελιδοδεικτών περιορίζεται στους 5.

footer splitter
                 
 
Marginalia
arrows Πού απευθύνεται
 
Ηλεκτρονική Ανάγνωση
arrows Eξελίξεις
arrows Θέσεις, Απόψεις, Συνεντεύξεις
arrows Τα eBooks και οι συντελεστές τους
arrows Οι συσκευές ανάγνωσης και το λογισμικό τους
arrows Η Αλίκη στο Σχολείο των Προκλήσεων (υλικά)
arrows Επιληψία, Αγάπη μου (υλικά)
 
Υπηρεσίες multiimedia
arrows Από το χαρτί (και όχι μόνο) στην οθόνη…
arrows Σχεδιασμός, παραγωγή πολυμεσικού περιεχομένου και σελιδοποίηση
arrows Συγκρότηση eBook
arrows Περιεχόμενο στο Διαδίκτυο: Πέρα από την ιστοσελίδα
footer bot