ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ NEWSLETTER ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
logo H ηλεκτρονική ανάγνωση όπως δεν τη "διαβάσατε" ποτέ
Share |
Διαβάστε...:
  Οι τρεις κανόνες επιτυχίας στις πωλήσεις e-books  Black Crown: Το gaming στον κόσμο των εκδόσεων  Η Google στην αγορά σχολικών βιβλίων  
περισσότερα...   rss
 
 
Eξελίξεις
Θέσεις, Απόψεις, Συνεντεύξεις
Τα eBooks και οι συντελεστές τους
Οι συσκευές ανάγνωσης και το λογισμικό τους
Η Αλίκη στο Σχολείο των Προκλήσεων (υλικά)
Επιληψία, Αγάπη μου (υλικά)
 


Χρήσιμα links

EKEBI:Παρατ/ριο Ψηφ.Βιβλίου

Εθνική Βιβλιοθήκη (ψηφιακά)

Ψηφ. Βιβλιοθήκη Βουλής

Ανέμη-Ψηφ. Βιβλ. Παν.Κρήτης

Ψηφ. Συλλογές Ε.Λ.Ι.Α

Ψηφ. Βιβλιοθήκη Ίδρ.Ευγενίδου

Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού

 
Βρίσκεστε εδώ: Ηλεκτρονική Ανάγνωση / Τα eBooks και οι συντελεστές τους / Νέα καταστήματα της Amazon και υπηρεσία δανεισμού ηλεκτρονικών βιβλίων
Επιστροφή Εκτύπωση
 

Νέα καταστήματα της Amazon και υπηρεσία δανεισμού ηλεκτρονικών βιβλίων

   
Σύμφωνα με δημοσίευμα στην Wall Street Journal, η Amazon έχει ξεκινήσει συνομιλίες με διάφορους εκδότες, έτσι ώστε να εγκαινιάσει μια νέα υπηρεσίας δανεισμού ηλεκτρονικών βιβλίων, παρόμοια με την υπηρεσία δανεισμού ταινιών Netflix Inc., στην οποία οι πελάτες θα καταβάλλουν ετήσια συνδρομή προκειμένου να έχουν πρόσβαση στη βιβλιοθήκη των e-books.

Η υπηρεσία δανεισμού της ψηφιακής βιβλιοθήκης ηλεκτρονικών βιβλίων θα ξεκινήσει να λειτουργεί αρχικά στις ΗΠΑ και θα προσφέρει και παλαιότερους τίτλους. Θα έχουν πρόσβαση μόνο τα μέλη του προγράμματος Amazon Prime, με ετήσια συνδρομή 79 δολάρια. Η υπηρεσία Amazon Prime προσφέρει αυτή την περίοδο ταινίες και τηλεοπτικά προγράμματα on demand (κατΆ απαίτηση) και παράδοση την επόμενη ημέρα της παραγγελίας.

Η κίνηση αυτή, πέρα από το ότι σηματοδοτεί άλλο ένα βήμα στην αυξανόμενη κυριαρχία της Amazon στο online εμπόριο βιβλίου, δημιουργεί επίσης ένα μεγάλο θέμα για τις βιβλιοθήκες. Εάν κάποιος αναγνώστης μπορεί να «δανειστεί» το ebook άμεσα από το καθιστικό του, γιατί να τρέχει στη βιβλιοθήκη για να πάρει το έντυπο βιβλίο; Όπως σχολιάζει ο συντάκτης του δημοσιεύματος, αν ήταν βιβλιοθηκάριος, ομολογώ, θα σχεδίαζε άμεσα μια αλλαγή στην καριέρα του, αν έβλεπε να υλοποιείται ένα τέτοιο σχέδιο!

Στο μεταξύ, σύμφωνα με δηλώσεις του Αρνό Νουρί, διευθύνοντος συμβούλου των εκδόσεων Hachette Livre, η Amazon σχεδιάζει να ξεκινήσει τις πωλήσεις e-books στη Γαλλία στις 8 Οκτωβρίου, ταυτόχρονα με την προώθηση της νέας συσκευής Kindle, του Kindle 4.

Από τα μέσα Σεπτέμβρη λειτουργεί και η ισπανική ιστοσελίδα της Amazon (amazon.es), η οποία αρχικά θα δίνει τη δυνατότητα για αγορές μόνο “φυσικών” προϊόντων, βιβλίων, CD, βίντεο και ηλεκτρονικών συσκευών. Όσον αφορά στα ηλεκτρονικά βιβλία, το Amazon.es σχεδιάζει να ξεκινήσει τη διάθεσή τους πριν από το τέλος του χρόνου. Το κόστος των ebooks δε θα είναι χαμηλότερο από τα έντυπα βιβλία, γιατί, αντίθετα με τις ΗΠΑ και την Αγγλία, στην Ισπανία εφαρμόζεται ενιαία τιμή για το βιβλίο.

Επίσης, όπως ήδη έχουμε αναφέρει, η Amazon σχεδιάζει να κυκλοφορήσει τον Νοέμβριο το δικό της tablet PC, ως απάντηση στο iPad της Apple. Η ταμπλέτα της Amazon θα λειτουργεί με το σύστημα Android 2.2 (αντί 3.2 που τρέχουν οι υπόλοιπες ταμπλέτες), θα διαθέτει οθόνη μόλις 7 ιντσών, μνήμη μόλις 6 G, Wi-Fi και μονοπυρηνικό επεξεργαστή για συνεχή ροή ταινιών, χωρίς την ανάγκη “κατεβάσματος”. Θα κοστίζει μόλις 176 ευρώ, ενώ για την αγορά της θα αρκεί μια ετήσια συνδρομή για την ενοικίαση ταινιών από την Amazon.

Στο μεταξύ, η Amazon δημιούργησε τη δική της εκδοχή αρχείου pdf, το Kindle Print Replica, για τα ebook που έχουν πολύπλοκη μορφοποίηση και διάταξη και δεν μπορούν να τρέξουν ως αρχεία Mobi, το είδος αρχείου που τρέχει στο Kindle. Το Kindle Print Replica μοιάζει με ένα έντυπο βιβλίο, υποστηρίζει τις υπογραμμίσεις και τις σημειώσεις, το ζουμ και την περιήγηση στο ζουμαρισμένο έγγραφο.
footer splitter
                 
 
Marginalia
arrows Πού απευθύνεται
 
Ηλεκτρονική Ανάγνωση
arrows Eξελίξεις
arrows Θέσεις, Απόψεις, Συνεντεύξεις
arrows Τα eBooks και οι συντελεστές τους
arrows Οι συσκευές ανάγνωσης και το λογισμικό τους
arrows Η Αλίκη στο Σχολείο των Προκλήσεων (υλικά)
arrows Επιληψία, Αγάπη μου (υλικά)
 
Υπηρεσίες multiimedia
arrows Από το χαρτί (και όχι μόνο) στην οθόνη…
arrows Σχεδιασμός, παραγωγή πολυμεσικού περιεχομένου και σελιδοποίηση
arrows Συγκρότηση eBook
arrows Περιεχόμενο στο Διαδίκτυο: Πέρα από την ιστοσελίδα
footer bot