ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ NEWSLETTER ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
logo H ηλεκτρονική ανάγνωση όπως δεν τη "διαβάσατε" ποτέ
Share |
Διαβάστε...:
  Οι τρεις κανόνες επιτυχίας στις πωλήσεις e-books  Black Crown: Το gaming στον κόσμο των εκδόσεων  Η Google στην αγορά σχολικών βιβλίων  
περισσότερα...   rss
 
 
Eξελίξεις
Θέσεις, Απόψεις, Συνεντεύξεις
Τα eBooks και οι συντελεστές τους
Οι συσκευές ανάγνωσης και το λογισμικό τους
Η Αλίκη στο Σχολείο των Προκλήσεων (υλικά)
Επιληψία, Αγάπη μου (υλικά)
 


Χρήσιμα links

EKEBI:Παρατ/ριο Ψηφ.Βιβλίου

Εθνική Βιβλιοθήκη (ψηφιακά)

Ψηφ. Βιβλιοθήκη Βουλής

Ανέμη-Ψηφ. Βιβλ. Παν.Κρήτης

Ψηφ. Συλλογές Ε.Λ.Ι.Α

Ψηφ. Βιβλιοθήκη Ίδρ.Ευγενίδου

Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού

 
Βρίσκεστε εδώ: Ηλεκτρονική Ανάγνωση / Τα eBooks και οι συντελεστές τους / Το Logicomix για iPad
Επιστροφή Εκτύπωση
 

Το Logicomix για iPad

   
Μια ακόμα εφαρμογή ελληνικού βιβλίου ανέβηκε πρόσφατα στο Appstore της Apple και είναι διαθέσιμη για τους κατόχους iPad, iPhone και iPod touch. Πρόκειται για το δημοφιλές και βραβευμένο graphic novel «Logicomix» των Απόστολου Δοξιάδη, Χρίστου Χ. Παπαδημητρίου, Αλέκος Παπαδάτος και Annie Di Donna, το οποίο έχουν ανεβάσει στο Appstore οι εκδόσεις Ίκαρος, που είχαν εκδώσει και το έντυπο βιβλίο το 2008.

Στο «Logicomix» μια παρέα φίλων που ζουν στη σύγχρονη Αθήνα προσπαθεί να καταλάβει τη μεγάλη περιπέτεια της Λογικής, της αναζήτησης των θεμελίων των μαθηματικών. Αυτό είναι το σημείο εκκίνησης μιας συναρπαστικής αφήγησης που συνδυάζει το μυθιστόρημα με το κόμικς, την ιστορία με τη μυθοπλασία και το παραμύθι με το δοκίμιο, με αφηγητή τον μεγάλο μαθηματικό και φιλόσοφο Μπέρτραντ Ράσελ. Με βάση τη δική του ζωή, βλέπουμε την ιστορία της αναζήτησης των Θεμελίων μέσα από τις συναισθηματικές καταιγίδες, τα δραματικά ιστορικά γεγονότα και τις ιδεολογικές διαμάχες που την έθρεψαν. Οι περιπέτειες των μεγάλων διανοητών που πρωταγωνιστούν στην αναζήτηση, του Φρέγκε, του Χίλμπερτ, του Πουανκαρέ, του Βίτγκεντσταϊν, του Γκέντελ και του Τούριγνκ, ζωντανεύουν μέσα από τις σχέσεις τους με τον Ράσελ και τη δική του παθιασμένη ενασχόληση την αναζήτηση, και οδηγούνται μέσα από τη σχέση τους μαζί του στην κορύφωση, που συμπίπτει με την πιο δραματική στιγμή στην ιστορία του εικοστού αιώνα.Το έντυπο βιβλίο σημείωσε μεγάλη επιτυχία στην Ελλάδα, ενώ η αγγλική του έκδοση ανέβηκε στον κατάλογο των ευπωλήτων των «New York Times» και του Amazon.com. Βρέθηκε στη βραχεία λίστα των υποψηφιοτήτων για το καλύτερο graphic novel της χρονιάς στο τελευταίο Φεστιβάλ της Ανγκουλέμ, ενώ είναι φέτος στη βραχεία λίστα για το βραβείο Sondermann, το μεγάλο γερμανικό βραβείο για κόμικς που απονέμεται στο Φεστιβάλ Βιβλίου της Φρανκφούρτης.

Στην εφαρμογή περιλαμβάνονται οι 352 σελίδες του graphic novel. Υπάρχει δυνατότητα ανάγνωσης ανά σελίδα ή ανά καρέ, το οποίο εμφανίζεται μεγεθυμένο στην οθόνη, με δυνατότητα αλλαγής προσανατολισμού της εικόνας. Προσφέρεται επίσης η δυνατότητα προσαρμογής της ταχύτητας μετάβασης από καρέ σε καρέ. Μπορεί να γίνει περιήγηση στα περιεχόμενα ανά κεφάλαιο ή μέσω thumbnails.Η εφαρμογή δίνει επίσης πρόσβαση, μέσω του iTunes, στο μικρού μήκους βίντεο με τίτλο «Logicomix: One page at a time», μια παρουσίαση που είχε κάνει για το κόμικ στα αγγλικά ο Χρίστος Χ. Παπαδημητρίου. Επίσης υπάρχει πρόσβαση σε μια συλλογή φωτογραφιών και εικόνων από την προετοιμασία του Logicomix, όπως προσχέδια, τοποθεσίες και δημιουργία χαρακτήρων. Το Logicomix.app είναι διαθέσιμο στο Appstore με τιμή διάθεσης στα 3,99 € (η τιμή του έντυπου βιβλίου είναι 27 €). Οι Εκδόσεις Ίκαρος διαθέτουν επίσης για iPad, iPhone, iPod touch τη δωρεάν εφαρμογή «Ντίλι Ντίλι», ένα βιβλίο που εκδόθηκε το 1948 και στηρίζεται σε ένα παιδικό λαϊκό τραγούδι εικονογραφημένο από τον ζωγράφο Σπύρο Βασιλείου.


footer splitter
                 
 
Marginalia
arrows Πού απευθύνεται
 
Ηλεκτρονική Ανάγνωση
arrows Eξελίξεις
arrows Θέσεις, Απόψεις, Συνεντεύξεις
arrows Τα eBooks και οι συντελεστές τους
arrows Οι συσκευές ανάγνωσης και το λογισμικό τους
arrows Η Αλίκη στο Σχολείο των Προκλήσεων (υλικά)
arrows Επιληψία, Αγάπη μου (υλικά)
 
Υπηρεσίες multiimedia
arrows Από το χαρτί (και όχι μόνο) στην οθόνη…
arrows Σχεδιασμός, παραγωγή πολυμεσικού περιεχομένου και σελιδοποίηση
arrows Συγκρότηση eBook
arrows Περιεχόμενο στο Διαδίκτυο: Πέρα από την ιστοσελίδα
footer bot