ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ NEWSLETTER ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
logo H ηλεκτρονική ανάγνωση όπως δεν τη "διαβάσατε" ποτέ
Share |
Διαβάστε...:
  Οι τρεις κανόνες επιτυχίας στις πωλήσεις e-books  Black Crown: Το gaming στον κόσμο των εκδόσεων  Η Google στην αγορά σχολικών βιβλίων  
περισσότερα...   rss
 
 
Eξελίξεις
Θέσεις, Απόψεις, Συνεντεύξεις
Τα eBooks και οι συντελεστές τους
Οι συσκευές ανάγνωσης και το λογισμικό τους
Η Αλίκη στο Σχολείο των Προκλήσεων (υλικά)
Επιληψία, Αγάπη μου (υλικά)
 


Χρήσιμα links

EKEBI:Παρατ/ριο Ψηφ.Βιβλίου

Εθνική Βιβλιοθήκη (ψηφιακά)

Ψηφ. Βιβλιοθήκη Βουλής

Ανέμη-Ψηφ. Βιβλ. Παν.Κρήτης

Ψηφ. Συλλογές Ε.Λ.Ι.Α

Ψηφ. Βιβλιοθήκη Ίδρ.Ευγενίδου

Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού

 
Βρίσκεστε εδώ: Ηλεκτρονική Ανάγνωση / Τα eBooks και οι συντελεστές τους / Η αφήγηση για παιδιά στην ψηφιακή εποχή
Επιστροφή Εκτύπωση
 

Η αφήγηση για παιδιά στην ψηφιακή εποχή

   
Όπως κάθε χρονιά έτσι και φέτος, το περιοδικό "The Bookseller" οργάνωσε το ετήσιο συνέδριο για το παιδικό βιβλίο στα τέλη Σεπτεμβρίου. Στις συζητήσεις κυριάρχησε το θέμα των ηλεκτρονικών βιβλίων για παιδιά, που άλλωστε γνωρίζουν ιδιαίτερη άνθιση, αφού τα παιδιά της σημερινής εποχής είναι προσαρμοσμένα στο ψηφιακό περιβάλλον.

Σχετικό είναι και το γενικό συμπέρασμα των συζητήσεων: "Οι εκδότες πρέπει να εξετάσουν τις δυνατότητες που προσφέρουν οι διάφορες πλατφόρμες και τα formats, τα οποία χρησιμοποιούν τις σύγχρονες ψηφιακές τεχνολογίες (transmedia) αν θέλουν να προσεγγίσουν το παιδικό κοινό, του οποίου η ζωή περιστρέφεται γύρω απΆ τα βιντεοπαιχνίδια, τις online κοινότητες και τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης".

Ο Jeff Norton της εταιρείας Awesome Media & Entertainment, παρακίνησε τους εκδότες να "έχουν στο νου τους τις διαφορετικές ομάδες του κοινού και όχι τις πλατφόρμες", ενώ ο Peter Robinson, της ερευνητικής εταιρείας Dubit Research, δήλωσε πως τα παιδιά περιμένουν ιστορίες και στις πλατφόρμες. "Υπάρχουν τόσοι πολλοί τρόποι για τα παιδιά να αφομοιώσουν μια ιστορία", σχολίασε.

Η Cathy Poplak, διευθύντρια των παιδικών εκδόσεων Egmont, είπε για το BZRK -την πρώτη προσπάθεια της εταιρείας να χρησιμοποιήσει transmedia, μια πλατφόρμα με ιστορίες τρόμου και στοιχεία κοινωνικής δικτύωσης- ότι κατάφερε να συγκεντρώσει στην ιστοσελίδα του, ήδη από το ξεκίνημά του τον Σεπτέμβριο, 87.000 επισκέπτες. "Θέλουμε να κάνουμε τα παιδιά να ευχαριστιούνται την ανάγνωση. Ακόμα πιστεύω στη δύναμη μιας καλής ιστορίας, αλλά πρέπει να παραδεχτώ ότι μερικά παιδιά δεν μπορούν να δουν την ιστορία από το βιβλίο". ΠαρΆ όλα αυτά η Poplak τόνισε την ανάγκη να παραμείνουν οι εκδότες προσγειωμένοι στις βάσεις της αφήγησης "έτσι όπως γνωρίζουν καλύτερα".

Ο Andrew Piller, της εταιρείας παραγωγής νέων μέσων FMX Fremantle χαρακτήρισε την τέχνη της αφήγησης στη ψηφιακή εποχή ως "ένα δημιουργικό μοντέλο το οποίο αποτελεί το μέλλον της αφήγησης". Ο Eric Huang, διευθυντής εκδόσεων και media και υπεύθυνος για τα πνευματικά δικαιώματα των εκδόσεων Penguin, σχολίασε ότι οι ιστοσελίδες εικονικής πραγματικότητας μπορεί να είναι πολύ χρήσιμες για τους εκδότες. "Είναι σημαντικές για τους εκδότες, γιατί είναι πιο προσωπικές από ό,τι οι ταινίες και η τηλεόραση".

Ο Graeme Harvey, της κοινωνικής πλατφόρμας παιχνιδιών Huzutech, προειδοποίησε τέλος για το κόστος που έχει η δημιουργία μιας ιστοσελίδας εξολοκλήρου εικονικής πραγματικότητας, όπως λ.χ. η ιστοσελίδα Horrible Histories της Scholastic, που η δημιουργία του μπορεί να στοίχισε έως και 200.000 λίρες στερλίνες, πλέον το κόστος διαχείρισης. "Ωστόσο, με 15.000 εγγεγραμμένους χρήστες από τον πρώτο μήνα, νέα πρότυπα αμοιβής των πνευματικών δικαιωμάτων μπορεί να αναπτυχθούν που να είναι βιώσιμα", συμπλήρωσε.


footer splitter
                 
 
Marginalia
arrows Πού απευθύνεται
 
Ηλεκτρονική Ανάγνωση
arrows Eξελίξεις
arrows Θέσεις, Απόψεις, Συνεντεύξεις
arrows Τα eBooks και οι συντελεστές τους
arrows Οι συσκευές ανάγνωσης και το λογισμικό τους
arrows Η Αλίκη στο Σχολείο των Προκλήσεων (υλικά)
arrows Επιληψία, Αγάπη μου (υλικά)
 
Υπηρεσίες multiimedia
arrows Από το χαρτί (και όχι μόνο) στην οθόνη…
arrows Σχεδιασμός, παραγωγή πολυμεσικού περιεχομένου και σελιδοποίηση
arrows Συγκρότηση eBook
arrows Περιεχόμενο στο Διαδίκτυο: Πέρα από την ιστοσελίδα
footer bot