ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ NEWSLETTER ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
logo H ηλεκτρονική ανάγνωση όπως δεν τη "διαβάσατε" ποτέ
Share |
Διαβάστε...:
  Οι τρεις κανόνες επιτυχίας στις πωλήσεις e-books  Black Crown: Το gaming στον κόσμο των εκδόσεων  Η Google στην αγορά σχολικών βιβλίων  
περισσότερα...   rss
 
 
Eξελίξεις
Θέσεις, Απόψεις, Συνεντεύξεις
Τα eBooks και οι συντελεστές τους
Οι συσκευές ανάγνωσης και το λογισμικό τους
Η Αλίκη στο Σχολείο των Προκλήσεων (υλικά)
Επιληψία, Αγάπη μου (υλικά)
 


Χρήσιμα links

EKEBI:Παρατ/ριο Ψηφ.Βιβλίου

Εθνική Βιβλιοθήκη (ψηφιακά)

Ψηφ. Βιβλιοθήκη Βουλής

Ανέμη-Ψηφ. Βιβλ. Παν.Κρήτης

Ψηφ. Συλλογές Ε.Λ.Ι.Α

Ψηφ. Βιβλιοθήκη Ίδρ.Ευγενίδου

Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού

 
Βρίσκεστε εδώ: Ηλεκτρονική Ανάγνωση / Τα eBooks και οι συντελεστές τους / e-singles, e-book «τσέπης»
Επιστροφή Εκτύπωση
 

e-singles, e-book «τσέπης»

   
Μια νέα μόδα παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στα ηλεκτρονικά βιβλία, τα ολιγοσέλιδα e-books ή αλλιώς e-singles, όπως ονομάζουν τα μικρά e-books, των οποίων η ανάγνωση δεν απαιτεί πολύ χρόνο.

Η αρχή έγινε τον περασμένο Ιανουάριο, όταν πρώτη η Amazon εγκαινίασε το πρόγραμμα Kindle Singles, εκδίδοντας “ακαταμάχητες ιδέες σε λίγες γραμμές“ (συνήθως μεταξύ 5.000-30.000 λέξεων) και σε πολύ χαμηλές τιμές (0,99 - 4,99 δολάρια).

Μάλιστα, οι εκδόσεις Penguin, ακολουθώντας το παράδειγμα άλλων εκδοτών, θα κυκλοφορήσουν μια σειρά τίτλων e-singles, την Penguin Shorts. Πρόκειται για λογοτεχνικούς και μη τίτλους που θα κυκλοφορήσουν αρχικά στη Μεγάλη Βρετανία. Οι τιμές τους κυμαίνονται μεταξύ 0,99 και 1,99 λιρών στερλινών (1,58 και 3,17 δολαρίων). Στις ΗΠΑ οι ίδιες εκδόσεις κυκλοφορούν από το 2008 τα μικρά σε έκταση βιβλία “Penguin eSpecials”, κυρίως στις κατηγορίες της ερωτικής και της φανταστικής λογοτεχνίας και της λογοτεχνίας μυστηρίου, τα οποία θα ενταχθούν τώρα στη νέα σειρά, Penguin Shorts.

Αξίζει μάλιστα να πούμε ότι οι πωλήσεις e-books των εκδόσεων Penguin υπερδιπλασιάστηκαν τους πρώτους εννέα μήνες του 2011. Η μητρική εταιρεία, Pearson, δήλωσε αύξηση 3% συνολικών πωλήσεων και 13% κερδών. Οι συνολικές πωλήσεις του Penguin στο εννιάμηνο μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου 2011 ήταν σταθερές. Οι εκδόσεις δήλωσαν ότι η μείωση των πωλήσεων των έντυπων βιβλίων αντισταθμίστηκε με την ισχυρή και συνεχή αύξηση στις πωλήσεις των e-books.

Στις ΗΠΑ, οι εκδόσεις Open Road και Rodale, ανακοίνωσαν πρόσφατα τα σχέδιά τους να κυκλοφορήσουν e-singles. Στην Ιταλία, οι εκδόσεις ηλεκτρονικών βιβλίων 40K με έδρα το Μιλάνο, προσφέρουν μια σειρά από μυθιστορήματα και δοκίμια στα αγγλικά, γαλλικά, ιταλικά, ισπανικά και πορτογαλικά, τα οποία μπορούν να διαβαστούν σε λιγότερο από μία ώρα. Το σλόγκαν προώθησης της σειράς είναι "όχι χαρτί και όχι πολύωρη συγκέντρωση", ενώ οι εκδότες υποστηρίζουν ότι το "λιγότερο είναι περισσότερο" (less is more).

ΑπΆ ό,τι φαίνεται, τα e-singles, τα ολιγοσέλιδα e-books, θα αποτελέσουν τη νέα τάση στο χώρο των εκδόσεων. Η εκδοτική βιομηχανία και οι συντελεστές της στρέφουν το ενδιαφέρον τους σε αυτά, αφού τόσο το μέγεθος, όσο και η χαμηλή τιμή τους, μπορεί να τους βοηθήσουν να προσελκύσουν μεγαλύτερο κοινό και να αυξήσουν τις πωλήσεις τους. Από την άλλη πλευρά, εκφράζονται φόβοι για το κίνδυνο να αποβεί η έκδοση των e-singles σε βάρος των παραδοσιακών, μεγαλύτερων σε έκταση βιβλίων. Η μέχρι στιγμής κυριαρχία της Amazon στο χώρο των e-singles, αποτελεί έναν ακόμα λόγο ανησυχίας για τους εκδότες.

Πηγή: Παρατηρητήριο Ψηφιακού Βιβλίου του ΕΚΕΒΙ
footer splitter
                 
 
Marginalia
arrows Πού απευθύνεται
 
Ηλεκτρονική Ανάγνωση
arrows Eξελίξεις
arrows Θέσεις, Απόψεις, Συνεντεύξεις
arrows Τα eBooks και οι συντελεστές τους
arrows Οι συσκευές ανάγνωσης και το λογισμικό τους
arrows Η Αλίκη στο Σχολείο των Προκλήσεων (υλικά)
arrows Επιληψία, Αγάπη μου (υλικά)
 
Υπηρεσίες multiimedia
arrows Από το χαρτί (και όχι μόνο) στην οθόνη…
arrows Σχεδιασμός, παραγωγή πολυμεσικού περιεχομένου και σελιδοποίηση
arrows Συγκρότηση eBook
arrows Περιεχόμενο στο Διαδίκτυο: Πέρα από την ιστοσελίδα
footer bot