ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ NEWSLETTER ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
logo H ηλεκτρονική ανάγνωση όπως δεν τη "διαβάσατε" ποτέ
Share |
Διαβάστε...:
  Οι τρεις κανόνες επιτυχίας στις πωλήσεις e-books  Black Crown: Το gaming στον κόσμο των εκδόσεων  Η Google στην αγορά σχολικών βιβλίων  
περισσότερα...   rss
 
 
Eξελίξεις
Θέσεις, Απόψεις, Συνεντεύξεις
Τα eBooks και οι συντελεστές τους
Οι συσκευές ανάγνωσης και το λογισμικό τους
Η Αλίκη στο Σχολείο των Προκλήσεων (υλικά)
Επιληψία, Αγάπη μου (υλικά)
 


Χρήσιμα links

EKEBI:Παρατ/ριο Ψηφ.Βιβλίου

Εθνική Βιβλιοθήκη (ψηφιακά)

Ψηφ. Βιβλιοθήκη Βουλής

Ανέμη-Ψηφ. Βιβλ. Παν.Κρήτης

Ψηφ. Συλλογές Ε.Λ.Ι.Α

Ψηφ. Βιβλιοθήκη Ίδρ.Ευγενίδου

Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού

 
Βρίσκεστε εδώ: Ηλεκτρονική Ανάγνωση / Τα eBooks και οι συντελεστές τους / Ένα κίτρινο υποβρύχιο στην οθόνη του iPad
Επιστροφή Εκτύπωση
 

Ένα κίτρινο υποβρύχιο στην οθόνη του iPad

   
Ένα εντυπωσιακό ηλεκτρονικό βιβλίο και μάλιστα σε μορφή ePUB, κυκλοφόρησε πρόσφατα από την εταιρεία Subafilms. Το βιβλίο βασίζεται στο γνωστό τραγούδι των Beatles "Yellow Submarine" (Κίτρινο Υποβρύχιο) και στην ομώνυμη ταινία κινουμένων σχεδίων που γυρίστηκε 1968. 

To εμπλουτισμένο ebook αποτελείται από 43 σελίδες στις οποίες έχουν ενσωματωθεί αποσπάσματα από την ταινία, μουσική, ηχητικά εφέ και διαδραστική εικονογράφηση. Ακούγονται επίσης 13 τραγούδια των Beatles.


Αν ξεφυλλίσετε το βιβλίο σελίδα σελίδα θα σας αποκαλυφθούν πολλές από τις γνωστές σκηνές και χαρακτήρες της ταινίας, συχνά ως κινούμενα σχέδια. Μερικές φορές οι χαρακτήρες κινούνται από μόνοι τους. Άλλες φορές χτυπώντας πάνω σε ένα συγκεκριμένο χαρακτήρα, αυτός να κινηθεί ή γελάει ή να αλλάζει τα χρώματά του απροσδόκητα. Μια πολύ ωραία σελίδα εμφανίζει τα μέλη των Beatles να ξεπροβάλουν μέσα από τη Θάλασσα με τις Τρύπες. Αν αγγίξετε στο κεφάλι του John, του Paul, του George ή του Ringo αυτά εξαφανίζονται και ξεπροβάλουν σε μια άλλη τρύπα. Σε μια άλλη σελίδα αποκαλύπτεται το τέρας Suckophant με τη μεγάλη μύτη, με την οποία ρουφάει άλλα πλάσματα της θάλασσας.Όπως έχουμε ξαναγράψει, εμπλουτισμένα πολυμεσικά βιβλία έχουν κυκλοφορήσει και στο παρελθόν, όμως ήταν σε μορφή εφαρμογής και όχι σε μορφή ePub για το iBooks, το λογισμικό ανάγνωσης του iPad. Έτσι, το ebook Yellow Submarine είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να παρουσιαστούν οι δυνατότητες των εμπλουτισμένων ePub στους χρήστες των συσκευών iOS.

Η κυκλοφορία του συγκεκριμένου ebook αποτελεί επίσης μια πρόσκληση της Apple προς τους χρήστες των συσκευών της για να αναβαθμίσουν την εφαρμογή iBooks στην έκδοση 1.5, με την προβολή πλήρους οθόνης και αρκετές άλλες βελτιώσεις.

Οι κάτοχοι συσκευών iPad, iPhone και iPad touch μπορούν να κατεβάσουν δωρεάν το βιβλίο “The Beatles Yellow Submarine” αποκλειστικά από το iBookstore. Το μέγεθός του είναι 317 MB, οπότε χρειάζεται υπομονή στο κατέβασμα, και απαιτεί iOS 4.3.3 ή νεότερο καθώς και την τελευταία έκδοση της εφαρμογής iBooks. Μπορούν επίσης να δείτε το τρέιλερ του Yellow Submarine eBook στο iTunes.footer splitter
                 
 
Marginalia
arrows Πού απευθύνεται
 
Ηλεκτρονική Ανάγνωση
arrows Eξελίξεις
arrows Θέσεις, Απόψεις, Συνεντεύξεις
arrows Τα eBooks και οι συντελεστές τους
arrows Οι συσκευές ανάγνωσης και το λογισμικό τους
arrows Η Αλίκη στο Σχολείο των Προκλήσεων (υλικά)
arrows Επιληψία, Αγάπη μου (υλικά)
 
Υπηρεσίες multiimedia
arrows Από το χαρτί (και όχι μόνο) στην οθόνη…
arrows Σχεδιασμός, παραγωγή πολυμεσικού περιεχομένου και σελιδοποίηση
arrows Συγκρότηση eBook
arrows Περιεχόμενο στο Διαδίκτυο: Πέρα από την ιστοσελίδα
footer bot