ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ NEWSLETTER ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
logo H ηλεκτρονική ανάγνωση όπως δεν τη "διαβάσατε" ποτέ
Share |
Διαβάστε...:
  Οι τρεις κανόνες επιτυχίας στις πωλήσεις e-books  Black Crown: Το gaming στον κόσμο των εκδόσεων  Η Google στην αγορά σχολικών βιβλίων  
περισσότερα...   rss
 
 
Eξελίξεις
Θέσεις, Απόψεις, Συνεντεύξεις
Τα eBooks και οι συντελεστές τους
Οι συσκευές ανάγνωσης και το λογισμικό τους
Η Αλίκη στο Σχολείο των Προκλήσεων (υλικά)
Επιληψία, Αγάπη μου (υλικά)
 


Χρήσιμα links

EKEBI:Παρατ/ριο Ψηφ.Βιβλίου

Εθνική Βιβλιοθήκη (ψηφιακά)

Ψηφ. Βιβλιοθήκη Βουλής

Ανέμη-Ψηφ. Βιβλ. Παν.Κρήτης

Ψηφ. Συλλογές Ε.Λ.Ι.Α

Ψηφ. Βιβλιοθήκη Ίδρ.Ευγενίδου

Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού

 
Βρίσκεστε εδώ: Ηλεκτρονική Ανάγνωση / Οι συσκευές ανάγνωσης και το λογισμικό τους / «Βροχή» από ταμπλέτες – «ψιλόβροχο» από e-readers
Επιστροφή Εκτύπωση
 

«Βροχή» από ταμπλέτες – «ψιλόβροχο» από e-readers

   
Το iPad2 δεν είναι η μοναδική ταμπλέτα που έκανε την εμφάνισή της αυτήν την περιόδου. Πολλές εταιρείες βγάζουν στην αγορά τα νέα τους μοντέλα ελπίζοντας να κερδίσουν όσο το δυνατό μεγαλύτερο μερίδιο.

Η Samsung παρουσίασε το νέο Galaxy Tab 8.9 με οθόνη 8,9 ιντσών (με ανάλυση 1280x600,) και με λειτουργικό Android 3.0 Honeycomb. To πάχος του είναι μόλις 8.6 χιλιοστά, έχει επεξεργαστή διπλού πυρήνα με 1GHz, ενώ η ενσωματωμένη μνήμη θα είναι 16.32 και 64GB. Η συσκευή δέχεται κάρτες microSD, συνδέεται με Wi-Fi και Bluetooth και φέρει δύο κάμερες στα 8 & 2 Mpixel. Ήδη βρίσκονται στην αγορά το μεγάλο Galaxy Tab 10.1 με οθόνη 10.1 ιντσών, αλλά και το μικρότερο «αδερφάκι» με οθόνη 7 ιντσών. Ωστόσο, από την άλλη πλευρά, η Samsung ανακοίνωσε ότι τους προσεχείς μήνες θα αποσυρθεί από την αγορά των e-readers, όπου είχε τα μοντέλα Ε60 και Ε65 με προνομιακή τιμή μικρότερη από 50€.

Η γερμανική εταιρεία Memup θα κυκλοφορήσει σύντομα τρία νέα tablet PCs: το μικρό MediaPad 700 me οθόνη 7 ιντσών 16:9, μνήμη 4GB, WLAN και ενσωματωμένη κάμερα, το μεσαίο ΜediaPad 800, με οθόνη 8 ιντσών 4:3 και μνήμη 8GB και το μεγάλο MediaPad 100 με οθόνη 10,1 ιντσών 16:9 και μνήμη 8GB. Και οι τρεις συσκευές θα χρησιμοποιούν το λογισμικό Αndroid 3.0.

Ήδη έχουμε αναφερθεί εδώ στο Xoom, το tablet PC της Motorola, το πρώτο tablet με το λειτουργικό Android 3.0 Honeycomb, που θα φτάσει στα ράφια επιλεγμένων ευρωπαϊκών δικτύων διάθεσης το δεύτερο τρίμηνο του 2011. Το καλοκαίρι αναμένεται το TouchPad της Hewlett-Packard με οθόνη 9.7 ιντσών και ανάλυση 1024x768 pixels, λογισμικό webOS 3.0, επεξεργαστή διπλού πυρήνα και χωρητικότητα 16GB ή 32GB.Η Toshiba, μετά την όχι και τόσο επιτυχημένη πορεία του Folio 100, ετοιμάζει νέο tablet με οθόνη 10.1 ιντσών και ανάλυση 1280x800, επεξεργαστή Tegra 2 της NVIDIA, μπαταρία που αντικαθίσταται, δύο κάμερες, σύνδεση στο internet με WiFi και υποστήριξη flash στον browser, μια σειρά από θύρες (USB, miniUSB, HDMI, SD) και λειτουργικό Android 3.0 Honeycomb. Η καναδέζικη Research In Motion, η εταιρεία που κατασκευάζει τα κινητά τηλέφωνα BlackBerry, παρουσίασε το δικό της tablet PC, το BlackBerry PlayBook Διαθέτει οθόνη αφής 7 ιντσών ανάλυσης 1024x600, υποστηρίζει σύνδεση στο ίντερνετ με WiFi, διαθέτει bluetooth, καθώς και δύο κάμερες.

Επίσης, η κινέζικη εταιρεία ZTE ανακοίνωσε ότι το 2ο τρίμηνο του 2011 θα κυκλοφορήσει το νέο tablet PC ZTE Light 2 με τη νέα οθόνη 7 ιντσών της Pixel Qi με ανάλυση 1024x600. Θα έχει οθόνη αφής (170 ppi) και λειτουργικό Android 2.2. Θα έχει εσωτερική μνήμη 4GB, θα υποστηρίζει σύνδεση στο Ίντερνετ μέσω WiFi, δύο κάμερες, καθώς και θύρα microSD. Η οθόνη της Pixel Qi προσφέρει καλύτερη αναγνωσιμότητα και χαμηλότερη κατανάλωση μπαταρίας από τις κλασικές οθόνες LCD.Να θυμίσουμε ότι στην ελληνική αγορά κυκλοφορούν ήδη το Turbo-X Tablet 450, με Windows 7 Home Premium και τη μεγαλύτερη οθόνη αφής 11,6 ιντσών, το Zii0 της Creative με δύο εκδοχές στις 7 και στις 10 ίντσες, το ZTE Smart Pad V9, το Archos 101, κ.ά.

Η αγορά των e-readers εξελίσσεται με πιο αργά βήματα. Το Kindle 3 κατέχει την πρώτη θέση με διαφορά, αφού άλλωστε μέσω  του Amazon προσφέρει πληθώρα τίτλων, ενώ ακολουθούν το Nook της Barnes & Noble, το Bebook Neo, τα Sony Reader, το Alex eReader, το Kobo eReader κ.ά. Ίσως οι εξελίξεις στις έγχρωμες οθόνες e-Ink θα καθορίσουν τα βήματα των κατασκευαστών συσκευών e-reader.

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε μια πρόσφατη έρευνα της γερμανικής εταιρείας Media Control (www.media-control.de), που δείχνει ότι τα 2/3 των Γερμανών χρηστών smartphones και tablets PCs, είναι άντρες. Όσον αφορά στις συσκευές ebook readers το ποσοστό μοιράζεται στη μέση ανάμεσα στους άντρες και τις γυναίκες. Η έρευνα κατέδειξε επίσης ότι οι χρήστες των νέων συσκευών έχουν υψηλό μορφωτικό επίπεδο. Το 68% όσων χρησιμοποιούν tablet PCs έχουν τελειώσει είτε τη δευτεροβάθμια είτε την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Πηγές: Παρατηρητήριο Ψηφιακού Βιβλίου του ΕΚΕΒΙ, elektronikosanagnostis.blogspot.com
.


footer splitter
                 
 
Marginalia
arrows Πού απευθύνεται
 
Ηλεκτρονική Ανάγνωση
arrows Eξελίξεις
arrows Θέσεις, Απόψεις, Συνεντεύξεις
arrows Τα eBooks και οι συντελεστές τους
arrows Οι συσκευές ανάγνωσης και το λογισμικό τους
arrows Η Αλίκη στο Σχολείο των Προκλήσεων (υλικά)
arrows Επιληψία, Αγάπη μου (υλικά)
 
Υπηρεσίες multiimedia
arrows Από το χαρτί (και όχι μόνο) στην οθόνη…
arrows Σχεδιασμός, παραγωγή πολυμεσικού περιεχομένου και σελιδοποίηση
arrows Συγκρότηση eBook
arrows Περιεχόμενο στο Διαδίκτυο: Πέρα από την ιστοσελίδα
footer bot