ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ NEWSLETTER ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
logo H ηλεκτρονική ανάγνωση όπως δεν τη "διαβάσατε" ποτέ
Share |
Διαβάστε...:
  Οι τρεις κανόνες επιτυχίας στις πωλήσεις e-books  Black Crown: Το gaming στον κόσμο των εκδόσεων  Η Google στην αγορά σχολικών βιβλίων  
περισσότερα...   rss
 
 
Eξελίξεις
Θέσεις, Απόψεις, Συνεντεύξεις
Τα eBooks και οι συντελεστές τους
Οι συσκευές ανάγνωσης και το λογισμικό τους
Η Αλίκη στο Σχολείο των Προκλήσεων (υλικά)
Επιληψία, Αγάπη μου (υλικά)
 


Χρήσιμα links

EKEBI:Παρατ/ριο Ψηφ.Βιβλίου

Εθνική Βιβλιοθήκη (ψηφιακά)

Ψηφ. Βιβλιοθήκη Βουλής

Ανέμη-Ψηφ. Βιβλ. Παν.Κρήτης

Ψηφ. Συλλογές Ε.Λ.Ι.Α

Ψηφ. Βιβλιοθήκη Ίδρ.Ευγενίδου

Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού

 
Βρίσκεστε εδώ: Ηλεκτρονική Ανάγνωση / Οι συσκευές ανάγνωσης και το λογισμικό τους / Ψηφιακές εκδόσεις με το QuarkXPress 9
Επιστροφή Εκτύπωση
 

Ψηφιακές εκδόσεις με το QuarkXPress 9

   
Καθώς η τεχνολογία του ηλεκτρονικού βιβλίου εξελίσσεται με ταχύτατους ρυθμούς, στο χορό έχουν μπει και οι εταιρείες που παράγουν λογισμικό σελιδοποίησης εγγράφων, όπως το Adobe InDesign και το Quark Xpress. Μέχρι τώρα, η Adobe είχε το προβάδισμα με το InDesign CS5, όμως η Quark περνάει στην αντεπίθεση με το Quark XPress 9.

Tο Quark XPress 9 είναι περισσότερο προσανατολισμένο στο ψηφιακό περιβάλλον, καθώς δίνεται η δυνατότητα παραγωγής εντύπων σε ποικίλα formats και διάφορες πλατφόρμες, όπως και η παραγωγή multimedia περιεχομένου χωρίς να χρειάζονται γνώσεις προγραμματισμού. Ανάμεσα στους σημαντικότερους νεωτερισμούς της έκδοσης 9 θα είναι και η ψηφιακή διανομή περιεχόμενου. Στη νέα έκδοση είναι βελτιωμένες οι λειτουργίες εισαγωγής εγγράφων του Office, ενώ υπάρχουν και αρκετοί νεωτερισμοί, όπως, για παράδειγμα, το λεγόμενο ShapeMaker, με το οποίο μπορεί να παράγονται εύκολα σύνθετες φόρμες. Επίσης, το Story Editor επιτρέπει την επεξεργασία κειμένου, ενώ το ImageGrid φροντίζει για την επισκόπηση μεγάλων εικόνων.

To QuarkXPress 9 περιλαμβάνει μια εύκολη επιλογή για εξαγωγή του αρχείου σε μορφή ePub, την ελεύθερη και ανοιχτή πρότυπη μορφή ebook που αναπτύχθηκε από την IDPF. Οι εκδότες μπορούν να δημιουργήσουν ebook κειμένου και να τα ανεβάσουν στα ηλεκτρονικά βιβλιοπωλεία όπως το iBooks της Apple, το Barnes & Noble Nook, και το Amazon Kindle. Μπορούν επίσης να εξάγουν σε μορφή ePub τα ήδη υπάρχοντα αρχεία QuarkXPress. Το QuarkXPress 9 περιλαμβάνει τη νέα επιλογή Reflow View που επιτρέπει στους σχεδιαστές να διαμορφώσουν το περιεχόμενο του αρχείου έτσι ώστε να είναι συμβατό με το γραμμικό τρόπο παρουσίασης του περιεχομένου στη μορφή ePUB και στον κώδικα που υποστηρίζει. Οι σχεδιαστές μπορούν επίσης να δημιουργήσουν αυτόματα τον πίνακα περιεχομένων του ePub.Με την επιλογή App Studio για το QuarkXPress, οι σχεδιαστές θα έχουν ένα ειδικό περιβάλλον σχεδιασμού στο πλαίσιο QuarkXPress 9 για να δημιουργήσουν ειδικές διαδραστικές εφαρμογές για το iPad, καθώς επίσης και να τις διανείμουν μέσω του App Store. Σε αυτές τις εφαρμογές περιλαμβάνονται προσθήκη βίντεο και ήχου, slideshows, pop-up παράθυρα, κουμπιά, και υπερ-συνδέσεις (hyperlinks).

Επίσης το QuarkXPress 9 είναι το μόνο λογισμικό σελιδοποίησης που επιτρέπει τη δημιουργία διαδραστικού περιεχομένου για την πλατφόρμα ανάγνωσης eReader Blio. Το eReader Blio προσφέρεται δωρεάν από το www.blio.com και είναι προεγκατεστημένο σε εκατομμύρια υπολογιστές της Toshiba, της HP και της Dell που τρέχουν Windows, ενώ μπορεί να λειτουργήσει και σε συσκευές που τρέχουν τα λογισμικά iOS, Android και Silverlight.


footer splitter
                 
 
Marginalia
arrows Πού απευθύνεται
 
Ηλεκτρονική Ανάγνωση
arrows Eξελίξεις
arrows Θέσεις, Απόψεις, Συνεντεύξεις
arrows Τα eBooks και οι συντελεστές τους
arrows Οι συσκευές ανάγνωσης και το λογισμικό τους
arrows Η Αλίκη στο Σχολείο των Προκλήσεων (υλικά)
arrows Επιληψία, Αγάπη μου (υλικά)
 
Υπηρεσίες multiimedia
arrows Από το χαρτί (και όχι μόνο) στην οθόνη…
arrows Σχεδιασμός, παραγωγή πολυμεσικού περιεχομένου και σελιδοποίηση
arrows Συγκρότηση eBook
arrows Περιεχόμενο στο Διαδίκτυο: Πέρα από την ιστοσελίδα
footer bot