ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ NEWSLETTER ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
logo H ηλεκτρονική ανάγνωση όπως δεν τη "διαβάσατε" ποτέ
Share |
Διαβάστε...:
  Οι τρεις κανόνες επιτυχίας στις πωλήσεις e-books  Black Crown: Το gaming στον κόσμο των εκδόσεων  Η Google στην αγορά σχολικών βιβλίων  
περισσότερα...   rss
 
 
Eξελίξεις
Θέσεις, Απόψεις, Συνεντεύξεις
Τα eBooks και οι συντελεστές τους
Οι συσκευές ανάγνωσης και το λογισμικό τους
Η Αλίκη στο Σχολείο των Προκλήσεων (υλικά)
Επιληψία, Αγάπη μου (υλικά)
 


Χρήσιμα links

EKEBI:Παρατ/ριο Ψηφ.Βιβλίου

Εθνική Βιβλιοθήκη (ψηφιακά)

Ψηφ. Βιβλιοθήκη Βουλής

Ανέμη-Ψηφ. Βιβλ. Παν.Κρήτης

Ψηφ. Συλλογές Ε.Λ.Ι.Α

Ψηφ. Βιβλιοθήκη Ίδρ.Ευγενίδου

Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού

 
Βρίσκεστε εδώ: Ηλεκτρονική Ανάγνωση / Οι συσκευές ανάγνωσης και το λογισμικό τους / Νέες συσκευές από τους μεγάλους λιανοπωλητές της αγοράς
Επιστροφή Εκτύπωση
 

Νέες συσκευές από τους μεγάλους λιανοπωλητές της αγοράς

   
Μετά από την πρόσφατη είδηση ότι η Amazon έχει παραγγείλει πάνω από 800.000 οθόνες αφής για tablet PC από την Quanta, εταιρεία που εδρεύει στην Ταϊβάν, πολλοί είναι αυτοί που αναρωτιούνται αν θα εμφανιστεί ένα tablet PC που θα αποτελέσει τον πρώτο πραγματικό ανταγωνιστή για το iPad.

Τα σχέδια της Amazon για ένα tablet PC παραδέχθηκε ο Jeff Bezos, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, σε πρόσφατη συνέντευξή του. Ο Bezos επισήμανε ότι η ανάγνωση ηλεκτρονικών βιβλίων σε ταμπλέτες όπως το iPad, είναι πολύ δημοφιλής. Βέβαια, από την άλλη πλευρά τόνισε ότι θα είναι πάντα απαραίτητη μια εξειδικευμένη συσκευή ανάγνωσης, όπως το Kindle, έτσι η νέα συσκευή θα λειτουργήσει συμπληρωματικά του Kindle και δε θα προκαλέσει το τέλος του.

Επιπλέον, ο Jeff Bezos δήλωσε ότι δεν επίκειται άμεσα η εμφάνιση μιας έγχρωμης οθόνης που θα βασίζεται στην τεχνολογία E Ink (όπως οι ασπρόμαυρες οθόνες για το Kindle). Σύμφωνα με τη γνώμη του, «οι έγχρωμες οθόνες E Ink δεν είναι έτοιμες την παρούσα στιγμή... καθώς τα  χρώματά τους είναι πολύ αδύναμα». Όμως, πρόσθεσε ότι «συνεχίζουν να βελτιώνονται και είναι πολύ σημαντικό να υπάρξει μια χαμηλής ισχύος ανακλαστική έγχρωμη οθόνη, γιατί γύρω από αυτή θα μπορούσε να δημιουργηθεί μια εκπληκτική αγορά».

Στο μεταξύ και ο δεύτερος μεγάλος παίκτης της αμερικανικής αγοράς, η Barnes & Noble, αναμένεται να ανακοινώσει στις 24 Μαΐου την κυκλοφορία μιας νέας συσκευής ανάγνωσης. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που διαρρέουν, το νέο Nook θα έχει μία ενιαία οθόνη αφής με τεχνολογία E-Paper, έτσι ώστε να μειωθεί το κόστος κατασκευής του και να γίνει πιο ανταγωνιστικό προς το μεγάλο του αντίπαλο, το Kindle. Να θυμίσουμε ότι το τωρινό Nook, που κυκλοφόρησε το Νοέμβριο του 2009, διαθέτει μια οθόνη ηλεκτρονικού χαρτιού 6 ιντσών, χωρίς λειτουργία αφής, και μια οθόνη αφής LCD 3,5 ιντσών από την οποία γίνεται η διαχείριση της συσκευής. Περισσότερες πληροφορίες για τα χαρακτηριστικά και το λειτουργικό του νέου Nook θα έχουμε μετά τις 24 Μαΐου.

Πηγές: www.padgadget.com, news.cnet.com


footer splitter
                 
 
Marginalia
arrows Πού απευθύνεται
 
Ηλεκτρονική Ανάγνωση
arrows Eξελίξεις
arrows Θέσεις, Απόψεις, Συνεντεύξεις
arrows Τα eBooks και οι συντελεστές τους
arrows Οι συσκευές ανάγνωσης και το λογισμικό τους
arrows Η Αλίκη στο Σχολείο των Προκλήσεων (υλικά)
arrows Επιληψία, Αγάπη μου (υλικά)
 
Υπηρεσίες multiimedia
arrows Από το χαρτί (και όχι μόνο) στην οθόνη…
arrows Σχεδιασμός, παραγωγή πολυμεσικού περιεχομένου και σελιδοποίηση
arrows Συγκρότηση eBook
arrows Περιεχόμενο στο Διαδίκτυο: Πέρα από την ιστοσελίδα
footer bot