ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ NEWSLETTER ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
logo H ηλεκτρονική ανάγνωση όπως δεν τη "διαβάσατε" ποτέ
Share |
Διαβάστε...:
  Οι τρεις κανόνες επιτυχίας στις πωλήσεις e-books  Black Crown: Το gaming στον κόσμο των εκδόσεων  Η Google στην αγορά σχολικών βιβλίων  
περισσότερα...   rss
 
 
Eξελίξεις
Θέσεις, Απόψεις, Συνεντεύξεις
Τα eBooks και οι συντελεστές τους
Οι συσκευές ανάγνωσης και το λογισμικό τους
Η Αλίκη στο Σχολείο των Προκλήσεων (υλικά)
Επιληψία, Αγάπη μου (υλικά)
 


Χρήσιμα links

EKEBI:Παρατ/ριο Ψηφ.Βιβλίου

Εθνική Βιβλιοθήκη (ψηφιακά)

Ψηφ. Βιβλιοθήκη Βουλής

Ανέμη-Ψηφ. Βιβλ. Παν.Κρήτης

Ψηφ. Συλλογές Ε.Λ.Ι.Α

Ψηφ. Βιβλιοθήκη Ίδρ.Ευγενίδου

Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού

 
Βρίσκεστε εδώ: Ηλεκτρονική Ανάγνωση / Οι συσκευές ανάγνωσης και το λογισμικό τους / Οι νέες συσκευές της Amazon
Επιστροφή Εκτύπωση
 

Οι νέες συσκευές της Amazon

   
Η Amazon παρουσίασε τις νέες της συσκευές, οι οποίες αναμένονταν εδώ και καιρό και θα κυκλοφορήσουν μόνο στις ΗΠΑ.

Η πρώτη είναι το Kindle Fire, ένα tablet PC, που ίσως αποτελέσει τη μεγαλύτερη έως τώρα πρόκληση για την Apple και το iPad. Το Kindle Fire διαθέτει έγχρωμη οθόνη 7 ιντσών και λειτουργεί με το λογισμικό Android 2.3 Gingerbread της Google. O επεξεργαστής είναι διπύρηνος στο 1GHz με 512 MB RAM. H εσωτερική μνήμη είναι 8 GB, ενώ συνοδεύεται από δωρεάν αποθηκευτικό χώρο στο "υπολογιστικό νέφος" (cloud computing) της Amazon. Η μπαταρία διαρκεί για 8 ώρες ανάγνωση ή 7,5 ώρες αναπαραγωγή βίντεο χωρίς σύνδεση στο Ίντερνετ. Το βάρος του είναι 413 γραμμάρια. Αντίθετα από το iPad 2 και από πολλά άλλα tablet PC’s, δεν θα διαθέτει φωτογραφική μηχανή ή ασύρματη σύνδεση με το διαδίκτυο.

Το Kindle Fire έχει πρόσβαση στο Amazon Appstore και όχι προς το παρόν στο Android Market. Η Amazon σκοπεύει να αξιοποιήσει το Kindle Fire ως πλατφόρμα για παιχνίδια, ταινίες, μουσική και άλλες εφαρμογές που διαθέτει η ίδια μέσω των αντίστοιχων υπηρεσιών της. Το Kindle Fire θα κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ στις 15 Νοεμβρίου και θα κοστίζει 199 δολάρια, πολύ λιγότερο από το φτηνότερο iPad.

Η Amazon παρουσίασε επίσης το Kindle Tοuch, ένα νέο μοντέλο με ασπρόμαυρη οθόνη αφής, μια ουσιαστική βελτίωση και αναβάθμιση των Kindle. Eίναι ελαφρύτερο από το Kindle 3 (220 γραμμάρια από 247), ενώ η μπαταρία του διαρκεί 2 μήνες με μία φόρτιση με κλειστό το WiFi ή το 3G internet.

Το Kindle Tοuch διαθέτει οθόνη ηλεκτρονικού χαρτιού Pearl της E Ink, 6 ιντσών, σύνδεση στο Ίντερνετ μέσω WiFi ή 3G, εσωτερική μνήμη 4GB μη επεκτάσιμη, ηχεία και θύρα για ακουστικά για audio books και μουσική, θύρα microUSB για φόρτιση και μεταφορά αρχείων, καθώς και ενσωματωμένο αγγλικό λεξικό.

Το Kindle Tοuch δεν έχει κανένα κουμπί. Το μενού εμφανίζεται πατώντας στο κέντρο της οθόνης, ενώ η αλλαγή των σελίδων γίνεται με άγγιγμα στη δεξιά (επόμενη σελίδα) ή την αριστερή πλευρά (προηγούμενη) της οθόνης.
Επίσης μέσω του X-Ray, ενός αλγόριθμου της Amazon, με ένα άγγιγμα της οθόνης εμφανίζει τόσο συναφή χωρία από το ίδιο βιβλίο όσο και σχετικές πληροφορίες από τη Wikipedia και το Shelfari, το κοινωνικό δίκτυο του Amazon για τα βιβλία.

Το Kindle Tοuch θα κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ στις 21 Νοεμβρίου. H συσκευή με σύνδεση WiFi θα κοστίζει 99 δολάρια, ενώ με σύνδεση 3G θα κοστίζει 149 δολάρια.


footer splitter
                 
 
Marginalia
arrows Πού απευθύνεται
 
Ηλεκτρονική Ανάγνωση
arrows Eξελίξεις
arrows Θέσεις, Απόψεις, Συνεντεύξεις
arrows Τα eBooks και οι συντελεστές τους
arrows Οι συσκευές ανάγνωσης και το λογισμικό τους
arrows Η Αλίκη στο Σχολείο των Προκλήσεων (υλικά)
arrows Επιληψία, Αγάπη μου (υλικά)
 
Υπηρεσίες multiimedia
arrows Από το χαρτί (και όχι μόνο) στην οθόνη…
arrows Σχεδιασμός, παραγωγή πολυμεσικού περιεχομένου και σελιδοποίηση
arrows Συγκρότηση eBook
arrows Περιεχόμενο στο Διαδίκτυο: Πέρα από την ιστοσελίδα
footer bot