ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ NEWSLETTER ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
logo H ηλεκτρονική ανάγνωση όπως δεν τη "διαβάσατε" ποτέ
Share |
Διαβάστε...:
  Οι τρεις κανόνες επιτυχίας στις πωλήσεις e-books  Black Crown: Το gaming στον κόσμο των εκδόσεων  Η Google στην αγορά σχολικών βιβλίων  
περισσότερα...   rss
 
 
Eξελίξεις
Θέσεις, Απόψεις, Συνεντεύξεις
Τα eBooks και οι συντελεστές τους
Οι συσκευές ανάγνωσης και το λογισμικό τους
Η Αλίκη στο Σχολείο των Προκλήσεων (υλικά)
Επιληψία, Αγάπη μου (υλικά)
 


Χρήσιμα links

EKEBI:Παρατ/ριο Ψηφ.Βιβλίου

Εθνική Βιβλιοθήκη (ψηφιακά)

Ψηφ. Βιβλιοθήκη Βουλής

Ανέμη-Ψηφ. Βιβλ. Παν.Κρήτης

Ψηφ. Συλλογές Ε.Λ.Ι.Α

Ψηφ. Βιβλιοθήκη Ίδρ.Ευγενίδου

Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού

 
Βρίσκεστε εδώ: Ηλεκτρονική Ανάγνωση / Οι συσκευές ανάγνωσης και το λογισμικό τους / Έγχρωμοι e-readers: Μπορούν να σταθούν απέναντι στα tablet PC;
Επιστροφή Εκτύπωση
 

Έγχρωμοι e-readers: Μπορούν να σταθούν απέναντι στα tablet PC;

   
Τους επόμενους μήνες αναμένεται να κυκλοφορήσει, πρώτα στην Κίνα και μετά στις ΗΠΑ, ο νέος, έγχρωμος e-reader της κινεζικής εταιρείας Hanvon. Ο Wisereader E920 θα έχει οθόνη αφής τεχνολογίας e-ink 9,7 ιντσών, με ιδιαίτερα υψηλή ανάλυση, 1600 x 1200, και απεικόνιση 4.096 χρωμάτων.

Ο επεξεργαστής της νέας συσκευής θα είναι της Freescale στα 800 MHz, η εσωτερική μνήμη θα φτάνει τα 4GB, αλλά θα υπάρχει και θύρα για κάρτα SD. Θα διαθέτει επίσης μικρόφωνο και επιταχυνσιόμετρο, ενώ θα συνδέεται στο Διαδίκτυο μέσω WiFi και η μπαταρία θα έχει ικανοποιητική διάρκεια. Θα υποστηρίζει έγχρωμα αρχεία ePub και PDF, τα οποία θα έχουν δυνατότητα προσαρμογής στην οθόνη.

Η Hanvon, η μεγαλύτερη εταιρεία ψηφιακών βιβλίων στην Κίνα, ανακοίνωσε την παραγωγή έγχρωμου e-reader τον περασμένο Νοέμβριο, στην έκθεση CES στο Λας Βέγκας. Είναι μια προσπάθεια ανταγωνισμού και των έγχρωμων tablet PC αλλά και των ασπρόμαυρων συσκευών, όπως το Kindle της Amazon. Ωστόσο, μετά την πρώτη παρουσίαση της συσκευής, στο blog Engadget (www.engadget.com) εκφράστηκαν επιφυλάξεις για την ποιότητα των χρωμάτων (είναι πολύ υποτονικά), αλλά και για τη λειτουργικότητα της οθόνης αφής, αφού θα λειτουργεί με γραφίδα, καθώς η χρήση δακτύλων δεν ήταν πολύ αποτελεσματική. Επίσης, η ταχύτητα ανανέωσης της οθόνης είναι αργή, σε σχέση με τα tablet PC και τους ασπρόμαυρους e-readers. Βέβαια, το μοντέλο που παρουσιάστηκε δεν είναι ακόμα το τελικό, οπότε αναμένονται βελτιώσεις μέχρι την ημέρα της επίσημης κυκλοφορίας.Ο νέος e-reader της Hanvon θα χρησιμοποιεί την έγχρωμη οθόνη ηλεκτρονικού χαρτιού Triton, της ταϊβανέζικης εταιρείας E Ink. Η λειτουργία της είναι αντίστοιχη με αυτήν της ασπρόμαυρης οθόνης, για την οποία είχαμε μιλήσει εδώ. Πάνω στην ασπρόμαυρη οθόνη εφαρμόζεται ένα λεπτό και διάφανο χρωματικό φίλτρο (Triton Imaging Film), το οποίο περιλαμβάνει πράσινα, μπλε, κόκκινα και λευκά sub-pixel, που συνδυάζονται για να δημιουργήσουν ένα έγχρωμο pixel. Με αυτό τον τρόπο οι έγχρωμοι θα μπορούν να υποστηρίξουν και βιβλία που έχουν έγχρωμες εικόνες ή κινούμενα γραφικά (κόμικς, ταξιδιωτικούς οδηγούς, παιδικά βιβλία κ.ά.), αλλά και περιοδικά και εφημερίδες. Δεν θα μπορούν ακόμα να υποστηρίζουν την αναπαραγωγή βίντεο, όπως οι οθόνες οπίσθιου φωτισμού των tablet PC.Η E Ink, η οποία έχει μονοπωλιακή θέση στην αγορά, αφού παράγει το 90% των οθονών ηλεκτρονικού χαρτιού που χρησιμοποιούνται στους ηλεκτρονικούς αναγνώστες, προσπαθεί να αναπτύσσει διαρκώς τα προϊόντα της και μάλλον επενδύει πολύ στην έγχρωμη οθόνη. Το 2010 η E Ink τριπλασίασε την παραγωγή οθονών ηλεκτρονικού χαρτιού, ενώ αύξησε τον τζίρο της κατά 57%. Η πρόβλεψη των στελεχών της εταιρείας είναι ότι το 2011 θα πουληθούν 20-30 εκατομμύρια συσκευές. Μάλιστα, όπως τονίζουν, δεν ανησυχούν από την άνοδο των tablet PC παραπέμποντας σε έρευνες που αναφέρουν ότι το 40% των κατόχων iPad διαθέτουν και συσκευή e-reader, ενώ το 23% σκοπεύουν να αγοράσουν.


footer splitter
                 
 
Marginalia
arrows Πού απευθύνεται
 
Ηλεκτρονική Ανάγνωση
arrows Eξελίξεις
arrows Θέσεις, Απόψεις, Συνεντεύξεις
arrows Τα eBooks και οι συντελεστές τους
arrows Οι συσκευές ανάγνωσης και το λογισμικό τους
arrows Η Αλίκη στο Σχολείο των Προκλήσεων (υλικά)
arrows Επιληψία, Αγάπη μου (υλικά)
 
Υπηρεσίες multiimedia
arrows Από το χαρτί (και όχι μόνο) στην οθόνη…
arrows Σχεδιασμός, παραγωγή πολυμεσικού περιεχομένου και σελιδοποίηση
arrows Συγκρότηση eBook
arrows Περιεχόμενο στο Διαδίκτυο: Πέρα από την ιστοσελίδα
footer bot