ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ NEWSLETTER ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
logo H ηλεκτρονική ανάγνωση όπως δεν τη "διαβάσατε" ποτέ
Share |
Διαβάστε...:
  Οι τρεις κανόνες επιτυχίας στις πωλήσεις e-books  Black Crown: Το gaming στον κόσμο των εκδόσεων  Η Google στην αγορά σχολικών βιβλίων  
περισσότερα...   rss
 
 
Eξελίξεις
Θέσεις, Απόψεις, Συνεντεύξεις
Τα eBooks και οι συντελεστές τους
Οι συσκευές ανάγνωσης και το λογισμικό τους
Η Αλίκη στο Σχολείο των Προκλήσεων (υλικά)
Επιληψία, Αγάπη μου (υλικά)
 


Χρήσιμα links

EKEBI:Παρατ/ριο Ψηφ.Βιβλίου

Εθνική Βιβλιοθήκη (ψηφιακά)

Ψηφ. Βιβλιοθήκη Βουλής

Ανέμη-Ψηφ. Βιβλ. Παν.Κρήτης

Ψηφ. Συλλογές Ε.Λ.Ι.Α

Ψηφ. Βιβλιοθήκη Ίδρ.Ευγενίδου

Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού

 
Βρίσκεστε εδώ: Ηλεκτρονική Ανάγνωση / Οι συσκευές ανάγνωσης και το λογισμικό τους / Παρουσιάστηκε το iPad2
Επιστροφή Εκτύπωση
 

Παρουσιάστηκε το iPad2

   
Έχοντας πουλήσει 15 εκατομμύρια iPad μέσα στο 2010, η Apple παρουσίασε στις 2 Μαρτίου 2011, στο Σαν Φρανσίσκο, τη δεύτερη γενιά της συσκευής, το iPad2. Στην παρουσίαση ήταν παρών και ο Στιβ Τζομπς, ο ιθύνων νους της εταιρείας, παρά τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει. Τι το καινούργιο έχει η νέα συσκευή;

Είναι κατά 30% πιο λεπτό από τον προκάτοχό του, έχει πάχος μόλις 8.8 χιλιοστά και είναι λεπτότερο ακόμα και από το iPhone4, ενώ είναι και 15% πιο ελαφρύ, με βάρος 590 γραμμαρίων. Διαθέτει επίσης ορισμένα βελτιωμένα τεχνικά χαρακτηριστικά, λύνοντας μερικά από τα προβλήματα για τα οποία είχε δεχθεί κριτική το iPad, αν και ακόμη δεν υπάρχει υποστήριξη flash.

Έχει αναβαθμιστεί ο επεξεργαστής του (είναι ο A5, διπλού πυρήνα στο 1GHz), ισχυρότερος από αυτόν του iPad και με καλύτερες επιδόσεις στα γραφικά. Έχουν προστεθεί δύο κάμερες, μία μπροστά, πάνω από την οθόνη, για βιντεοκλήσεις με συσκευές συμβατές με Mac, iPhone και iPod touch, και μία στο πίσω μέρος της συσκευής για λήψη βίντεο, καθώς και γυροσκόπιο όπως στο iPhone. Η διάρκεια της μπαταρίας χωρίς φόρτιση θα είναι περίπου 10 ώρες, όπως και του προκατόχου του.

Παρουσιάστηκε επίσης το κάλυμμα Smart Cover για την οθόνη της συσκευής, το οποίο λειτουργεί με μαγνήτες. Το κάλυμμα θέτει τη συσκευή σε λειτουργία μόλις το ανασηκώσει ο χρήστης και την κλείνει μόλις το κλείσει.Ταυτόχρονα με την κυκλοφορία του ipad2, θα αρχίσει να διατίθεται και η νέα έκδοση του λειτουργικού συστήματος iOS 4.3, με χαρακτηριστικά όπως διπλάσια ταχύτητα εκτέλεσης  javascript στον browser της συσκευής, τον Safari, καθώς και δυνατότητα ασύρματoυ μοιράσματος του περιεχομένου ανάμεσα σε συσκευές. Επίσης, ανακοινώθηκε η διάθεση της εφαρμογής επεξεργασίας βίντεο iMovie και επεξεργασίας μουσικής Garageband για το iPad.

Το iPad2 θα διατίθεται σε δύο χρώματα, άσπρο και μαύρο. Θα κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ στις 11 Μαρτίου και στην Ευρώπη (και στην Ελλάδα) στις 25 Μαρτίου. Οι τιμές θα ξεκινούν από τα 499 δολάρια για τη βασική έκδοση με 16GB μνήμης και σύνδεση μόνο με WiFi.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, ο Στιβ Τζομπς υπογράμμισε ότι το iPad2 θα είναι το τρίτο μεγάλο μπλοκμπάστερ στην εποχή μετά το PC, ακολουθώντας το iPod το 2001 και το iPhone το 2007. Aνέφερε μάλιστα ότι ότι από την κυκλοφορία της πρώτης έκδοσης του iPad τον περασμένο χρόνο μέχρι σήμερα, περισσότερα από 100 εκατομμύρια e-books έχουν “κατεβεί” από το iBookstore της Apple, ενώ έχει περίπου 200 εκατομμύρια λογαριασμούς στο iTunes και AppStore. Η εκτίμηση της εταιρείας είναι ότι θα πουλήσει 40 εκατομμύρια συσκευές μέσα στο 2011, μεγάλο μέρος από τις οποίες θα είναι iPad2. Αυτά τα νούμερα εξηγούν και την επιθετική πολιτική της Apple σε ό,τι αφορά τις πωλήσεις βιβλίων και συνδρομών περιοδικών και εφημερίδων μέσα από το ηλεκτρονικό της κατάστημα.


footer splitter
                 
 
Marginalia
arrows Πού απευθύνεται
 
Ηλεκτρονική Ανάγνωση
arrows Eξελίξεις
arrows Θέσεις, Απόψεις, Συνεντεύξεις
arrows Τα eBooks και οι συντελεστές τους
arrows Οι συσκευές ανάγνωσης και το λογισμικό τους
arrows Η Αλίκη στο Σχολείο των Προκλήσεων (υλικά)
arrows Επιληψία, Αγάπη μου (υλικά)
 
Υπηρεσίες multiimedia
arrows Από το χαρτί (και όχι μόνο) στην οθόνη…
arrows Σχεδιασμός, παραγωγή πολυμεσικού περιεχομένου και σελιδοποίηση
arrows Συγκρότηση eBook
arrows Περιεχόμενο στο Διαδίκτυο: Πέρα από την ιστοσελίδα
footer bot