ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ NEWSLETTER ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
logo H ηλεκτρονική ανάγνωση όπως δεν τη "διαβάσατε" ποτέ
Share |
Διαβάστε...:
  Οι τρεις κανόνες επιτυχίας στις πωλήσεις e-books  Black Crown: Το gaming στον κόσμο των εκδόσεων  Η Google στην αγορά σχολικών βιβλίων  
περισσότερα...   rss
 
 
Eξελίξεις
Θέσεις, Απόψεις, Συνεντεύξεις
Τα eBooks και οι συντελεστές τους
Οι συσκευές ανάγνωσης και το λογισμικό τους
Η Αλίκη στο Σχολείο των Προκλήσεων (υλικά)
Επιληψία, Αγάπη μου (υλικά)
 


Χρήσιμα links

EKEBI:Παρατ/ριο Ψηφ.Βιβλίου

Εθνική Βιβλιοθήκη (ψηφιακά)

Ψηφ. Βιβλιοθήκη Βουλής

Ανέμη-Ψηφ. Βιβλ. Παν.Κρήτης

Ψηφ. Συλλογές Ε.Λ.Ι.Α

Ψηφ. Βιβλιοθήκη Ίδρ.Ευγενίδου

Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού

 
Βρίσκεστε εδώ: Ηλεκτρονική Ανάγνωση / Οι συσκευές ανάγνωσης και το λογισμικό τους / Android tablet PC εναντίον iPad
Επιστροφή Εκτύπωση
 

Android tablet PC εναντίον iPad

   
Μπορεί το iPad, στην πρώτη και τη δεύτερη έκδοσή του, να έχει μονοπωλήσει σχεδόν το ενδιαφέρον στην ηλεκτρονική αγορά, δεν είναι λίγοι όμως εκείνοι που βλέπουν τη δυναμική ανάπτυξη των Android  tablet PC.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών της αγοράς, το 2010 πουλήθηκαν 18 εκατομμύρια tablets με κυρίαρχο το iPad της Apple και  δεύτερο στην σειρά το Samsung Galaxy Tab. Το iPad είχε πάνω από το 80% των πωλήσεων στο 2010 (πάνω από 14 εκατομμύρια συσκευές), έτσι η Apple δεν ανησυχεί ιδιαίτερα για τον ανταγωνισμό ακόμα και το 2011, έτος που ονομάστηκε από τον ίδιο τον Στιβ Τζομπς ως «έτος του iPad2».

Οι ίδιοι αναλυτές ανεβάζουν στα 12 εκατομμύρια τον αριθμό των e-readers που πουλήθηκαν το 2010, με πρώτο σε πωλήσεις και κυρίαρχο της αγοράς το Amazon Kindle. Έτσι γίνεται κατανοητό γιατί είναι σημαντικό για την Apple η εφαρμογή ηλεκτρονικής ανάγνωσης και πώλησης βιβλίων iBooks, αλλά και η μείωση βάρους στο iPad2. Ίσως το σημαντικότερο στοιχείο για τις πωλήσεις των tablets και των e-readers είναι το ότι οι αναγνώστες προτιμούν το φιλικό προς τον χρήστη interface και την οθόνη αφής αντί για το ποντίκι και το φυσικό πληκτρολόγιο.Ο Mike Abramsky, γενικός διευθυντής της καναδικής επενδυτικής τράπεζας RBC βλέπει ότι έως το 2014 το 40% της αγοράς των 185 εκατομμυρίων tablets PC θα καταληφθεί από Android tablet PC. Βέβαια, μέχρι το 2014 μπορεί να έχει εμφανιστεί και το iPad 4, αλλά μερικοί αναλυτές της αγοράς πιστεύουν ότι το μυστικό της επικείμενης επιτυχίας των Android tablet PC βρίσκεται αλλού: Στη χαμηλή τους τιμή και ταυτόχρονα στα ικανοποιητικά χαρακτηριστικά τους. Ακόμα και στην ελληνική αγορά υπάρχουν ήδη Android tablet PC σε τιμή κάτω από 200 ευρώ. Τα επόμενα χρόνια είναι σίγουρο πως σε αυτή την τιμή τα Android tablet PC, ακόμα και τα πιο φθηνά, θα έχουν πολλές δυνατότητες ειδικά με το λειτουργικό επόμενης γενιάς Android 3.0 Honeycomb της Google, που προορίζεται για τα tablets. Βέβαια, το Honeycomb απαιτεί επεξεργαστή διπλού πυρήνα ARM Corterx-A9, αλλιώς δεν θα «τρέχει», κι αυτό σημαίνει ότι θα είναι αδύνατη η αναβάθμιση λογισμικού σε ήδη υπάρχοντα tablets όπως το Samsung Galaxy Tab.Ένα από τα νέα tablet PC που θα κυκλοφορήσουν το 2011 και θα διεκδικήσουν μερίδιο αγοράς από τα iPad είναι το Xoom της Motorola. Η νέα συσκευή παρουσιάστηκε στην πρώτη μεγάλη έκθεση ηλεκτρονικών της χρονιάς, το Consumer Electronics Show στο Λας Βέγκας (όπου διακρίθηκε με το βραβείο καλύτερου προϊόντος από το δίκτυο CNET). Θα έχει οθόνη αφής με διαγώνιο 10,1 ιντσών και ανάλυση 1280x800 (150ppi), βάρος 730 γραμμάρια, επεξεργαστή διπλού πυρήνα NVIDIA Tegra 2 στα 1GHz, 1GB RAM DDR2, εσωτερική μνήμη 32 GB, internet 3G και WiFi κάμερες στο εμπρός και στο πίσω μέρος της συσκευής, έξοδο HDMI, καθώς και τις δυνατότητες που θα προσφέρει το Android Honeycomb.

Όσον αφορά στην ηλεκτρονική ανάγνωση το Xoom θα έχει ενσωματωμένη την εφαρμογή Google ebooks, ενώ είναι δεδομένο ότι όλες οι δημοφιλείς εφαρμογές θα είναι σύντομα διαθέσιμες και για το Android Honeycomb.

Η Motorola ανακοίνωσε ότι το Xoom θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη το δεύτερο τρίμηνο του 2011 και στις δύο εκδόσεις του (με 3G και Wi-Fi ή μόνο Wi-Fi), και η τιμή του μάλλον θα είναι υψηλότερη από αυτή του iPad.

footer splitter
                 
 
Marginalia
arrows Πού απευθύνεται
 
Ηλεκτρονική Ανάγνωση
arrows Eξελίξεις
arrows Θέσεις, Απόψεις, Συνεντεύξεις
arrows Τα eBooks και οι συντελεστές τους
arrows Οι συσκευές ανάγνωσης και το λογισμικό τους
arrows Η Αλίκη στο Σχολείο των Προκλήσεων (υλικά)
arrows Επιληψία, Αγάπη μου (υλικά)
 
Υπηρεσίες multiimedia
arrows Από το χαρτί (και όχι μόνο) στην οθόνη…
arrows Σχεδιασμός, παραγωγή πολυμεσικού περιεχομένου και σελιδοποίηση
arrows Συγκρότηση eBook
arrows Περιεχόμενο στο Διαδίκτυο: Πέρα από την ιστοσελίδα
footer bot