ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ NEWSLETTER ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
logo H ηλεκτρονική ανάγνωση όπως δεν τη "διαβάσατε" ποτέ
Share |
Διαβάστε...:
  Οι τρεις κανόνες επιτυχίας στις πωλήσεις e-books  Black Crown: Το gaming στον κόσμο των εκδόσεων  Η Google στην αγορά σχολικών βιβλίων  
περισσότερα...   rss
 
 
 


Χρήσιμα links

EKEBI:Παρατ/ριο Ψηφ.Βιβλίου

Εθνική Βιβλιοθήκη (ψηφιακά)

Ψηφ. Βιβλιοθήκη Βουλής

Ανέμη-Ψηφ. Βιβλ. Παν.Κρήτης

Ψηφ. Συλλογές Ε.Λ.Ι.Α

Ψηφ. Βιβλιοθήκη Ίδρ.Ευγενίδου

Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού

 
 
Βρίσκεστε εδώ: Ταξίδι στην Ηλεκτρονική Ανάγνωση
Εκτύπωση
 

Ταξίδι στην Ηλεκτρονική Ανάγνωση


Έχουμε συνηθίσει πια να δεχόμαστε τα τεχνολογικά άλματα με ρυθμό που ξεπερνά τη δυνατότητα αφομοίωσής τους από τον μέσο πολίτη. Η πληροφόρηση παίρνει σχεδόν πάντοτε τον χαρακτήρα της διαφημιστικής καμπάνιας, της διάδοσης όρων χωρίς πρακτικό περιεχόμενο, της «υποχρέωσης» για σύμπλευση με το life-style και τέλος την εκτροπή στον αλόγιστο καταναλωτισμό.

Όμως όταν πλησιάζουμε θέματα όπως η Ηλεκτρονική Ανάγνωση τα πράγματα αλλάζουν.  Αγγίζουμε χαρακτηριστικά συστατικά της κοινωνικής και προσωπικής ζωής, όπως η παραγωγή, η διάδοση και η αφομοίωση της γνώσης, η αξιοποίηση της πληροφορίας, η ψυχαγωγία (σε αντιδιαστολή με τη διασκέδαση), η αισθητική καλλιέργεια, η επικοινωνία, η προστασία του περιβάλλοντος.

Από το χώρο αυτό θα ξεκινήσουμε το ταξίδι μας στην Ηλεκτρονική Ανάγνωση. Δεν θα πρόκειται για ξενάγηση, μάλλον με διαρκή εξερεύνηση θα μοιάζει. Θα είμαστε μαζί με φίλους του βιβλίου, που δεν θα το εγκαταλείψουμε ποτέ, με δημιουργούς, με τεχνικούς, καλλιτέχνες, θεωρητικούς από το χώρο της γνώσης, συντελεστές της αγοράς, όλους όσους μπορούν να σκεφθούν και να επικοινωνήσουν συλλογικά και με υπεύθυνη άποψη.

Με ενημέρωση για τις εξελίξεις, παρουσιάσεις ηλεκτρονικών βιβλίων, προϊόντων και λογισμικού, κριτικές, μεθοδολογίες, συνεντεύξεις,  τεχνικές οδηγίες, εκπαιδευτικά υλικά, ηλεκτρονικούς συγγενικούς τόπους και δωρεάν διανομή συγγραμμάτων (χωρίς πνευματικά δικαιώματα με οικονομικές απαιτήσεις) θα προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε ένα δημιουργικό πόλο διάδοσης της Ηλεκτρονικής Ανάγνωσης με μια και μόνο προϋπόθεση: την τολμηρή, υπεύθυνη και σαφή άποψη που υπερασπίζεται αποκλειστικά τις ανάγκες των αναγνωστών.

 

Η ομάδα του eAnagnosis

 

footer splitter
                 
 
Marginalia
arrows Πού απευθύνεται
 
Ηλεκτρονική Ανάγνωση
arrows Eξελίξεις
arrows Θέσεις, Απόψεις, Συνεντεύξεις
arrows Τα eBooks και οι συντελεστές τους
arrows Οι συσκευές ανάγνωσης και το λογισμικό τους
arrows Η Αλίκη στο Σχολείο των Προκλήσεων (υλικά)
arrows Επιληψία, Αγάπη μου (υλικά)
 
Υπηρεσίες multiimedia
arrows Από το χαρτί (και όχι μόνο) στην οθόνη…
arrows Σχεδιασμός, παραγωγή πολυμεσικού περιεχομένου και σελιδοποίηση
arrows Συγκρότηση eBook
arrows Περιεχόμενο στο Διαδίκτυο: Πέρα από την ιστοσελίδα
footer bot